Vergi Mükelleflerine Kritik Uyarı: Yarın Son Gün! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Acele Etme Çağrısı!

2024 yılının ikinci çeyreği için gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin son teslim tarihi yarın doluyor. Gecikme riskine karşı mükellefler harekete geçmeli. Mali yükümlülüklerini cezaya maruz kalmadan yerine getirmelerini sağlayacak. İşte ayrıntılar...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2024 yılı ikinci geçici vergi dönemi için gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin yarın gün sonuna kadar verilmesi gerektiğini hatırlattı. Özellikle 2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin, 2024'ün ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi yapma zorunluluğundan muaf tutulduğu belirtiliyor. Bu kolaylıktan yaklaşık 1,5 milyon vergi mükellefinin yararlanabileceği açıklandı. Ancak, büyük ve orta ölçekli işletmelerin, halka açık şirketlerin, ihracat ve ithalat yapan işletmelerin bu muafiyetten yararlanamayacağı ve enflasyon muhasebesi kapsamında yer aldıkları da vurgulandı.

13 Eylül 2024 Cuma gününe kadar, kapsam dışı mükelleflerin herhangi bir ceza ve faiz ödemeden düzeltme beyannamesi verebilecekleri duyuruldu. Bu fırsat, mükelleflerin hatalarını düzelterek, mali yükümlülüklerini cezaya maruz kalmadan yerine getirmelerini sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.