Veysi Kaynak: Yangın merdiveni kapısı kilitli değilmiş!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, "Otopsi çalışmaları devam ediyor, bu akşam itibarıyla otopsi çalışmalarının tamamlanacağını öngörüyoruz." dedi.Başbakan Yardımcısı...

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, "Otopsi çalışmaları devam ediyor, bu akşam itibarıyla otopsi çalışmalarının tamamlanacağını öngörüyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, yurdun yangın çıkış kapısının kilitli olduğu iddiasıyla ilgili olarak, "Akşam biz 03.30'da oradaydık. Orada bize hem Aladağ savcımız hem olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgi, kilitli değil, kilidin hiç olmadığı şeklindeydi." dedi.

Türkiye dün akşam tarihinin en trajik olaylarından birisini daha yaşadı. Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı Süleymancılar tarikatına ait devlet destekli yasa dışı yurtta çıkan yangında 11'i kız öğrenci ile 1 kadın görevli hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandı.  34 ortaöğretim öğrecisinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin çoğunun kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yaralanan çok sayıda öğrencinin ise canlarını pencerelerden atlayarak kurtardıkları ortaya çıktı.

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Faciada kızı da yaşamını yitiren Müdür Cumali Genç ile birlikte 5 kişinin gözaltına alındığı, kurtarma sırasında yaralanan 3 görevlinin ise hastanedeki tedavilerinin ardından gözaltına alınacağı kaydedildi.

Veysi Kaynak yangın merdiveni kapısının kilitli olmadığını söyledi. Ancak çocukların cesetleri kapı önünde birbirlerine sarılmış halde bulunmuştu. 

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Trabzon'dan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne Direkt Uçuşlar Başlıyor!
FETÖ'ye Kapsamlı Darbe: Türkiye Genelinde KISKAÇ-14 Operasyonlarında 36 Şüpheli Yakalandı
"Yavru Köpeği Yediler" İddiası! Onlarcası Bir Arada Görüntülendi!
Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Manavgat'ta Safari Araçları Çarpıştı: 15 Yaralı