Vietnam'ı vuran Yagi Tayfunu'nun bilançosu ağır: Sel felaketinde 197 kişi hayatını kaybetti!

Yagi Tayfunu'nun yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı Vietnam'da 197'ye çıktı. Tayfunun etkisiyle ülkede 800 kişi yaralanırken, 128 kişinin kaybolduğu belirtiliyor. Uluslararası yardımların geldiği Vietnam'da tarım alanlarında büyük zarar meydana geldi.

Vietnam'ı etkisi altına alan Yagi Tayfunu'nun neden olduğu sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 197'ye ulaştı. Tayfunun Asya'daki etkileri devam ederken, özellikle Vietnam'da can kaybı artış gösterdi. Vietnam Hükümeti'ne bağlı afet yönetim kurumu, ülke genelinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısının 197'ye yükseldiğini, 800 kişinin yaralandığını ve 128 kişiyi bulma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Başkent Hanoi ve çevresindeki bölgelerde sel felaketinin etkileri sürerken, ülkenin kuzeyindeki 200 bin hektarlık tarım alanının büyük ölçüde tahrip olduğu bildirildi. Uluslararası yardım çağrısına birçok ülke yanıt verdi; Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD gibi ülkeler Vietnam'a yardım gönderdi.

Yagi Tayfunu, ilk olarak Filipinler ve Çin'de etkili olmuş, Cumartesi günü Vietnam'a ulaştı. Tayfun, Filipinler ve Çin'de toplam 24 kişinin ölümüne yol açtıktan sonra dün Tayland'ı da etkisi altına aldı ve 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.