Vincenzo Montella: Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiyoruz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, yarın Samsun'da Karadağ ile oynayacakları UEFA Uluslar B Ligi maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar alarak ayrılmayı hedeflediğini açıkladı.

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki 3. maçında yarın Samsun'da Karadağ ile karşılaşacak. Takım, 19 Mayıs Stadyumu'nu gezerek zemin incelemesi yaptı. Montella, basın toplantısında soruları yanıtladı.

"KARADAĞ VE İZLANDA MAÇLARINDAN İYİ SONUÇLAR ALMAK İSTİYORUZ"

Montella, "Çok önemli iki maça çıkacağız. Bu iki maçı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Eylül ayında futbolcuların fiziksel ve kondisyon hazırlığı hakkında konuştuk. Avrupa Şampiyonası'nın ardından hemen maçların olması tehlikeli bir unsurdu. Ancak ilk iki maçta iyi sonuçlar aldık. Ekim ayında daha iyi olacağımıza inanıyorum. Bu iki maçı da iyi sonuçlarla geçmek istiyoruz," dedi.

"ARDA GÜLER'İN REAL MADRİD'DE YETİŞMESİ BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR"

Yıldız oyuncu Arda Güler hakkında görüşlerini paylaşan Montella, "Arda'nın geleceğiyle ilgili karar veremeyiz; bu, Real Madrid'in kararı. Biz futbolcularımızın daha çok oynamasını isteriz. Real Madrid'de oynamak büyük bir rekabet demek. Arda, sakatlık sürecinin ardından daha fazla süre almaya başladı. Orada olması ve yetişmesi büyük bir anlam taşıyor," şeklinde konuştu.

"STOPER MEVKİİSİNDE ENDİŞE DUYMUYORUM"

Montella, stoper konusunda endişe duymadığını belirtti: "Kalabalık bir futbolcu havuzumuz var. Küçük sakatlıklar oldu ama yeni ve genç profillerimiz var. Bu yıl herkesin çok fazla oynandığı yönünde görüşler var, ancak bunun zihinsel bir mesele olduğunu düşünüyorum. Kulüplerde geniş kadro ve iyi yedek kulübesi varsa, rotasyon yaparak işinizi kolaylaştırabilirsiniz."

"KARADAĞ İYİ BİR TAKIM"

Karadağ'ın ilk iki maçında aldığı sonuçlara aldanılmaması gerektiğini vurgulayan Montella, "Karadağ gerçekten iyi bir takım, yetenekli oyunculara sahip. İlk maçta duran toplardan iki gol yediler ve birçok pozisyona girdiler. İkinci maçta Galler karşısında da geriye düşmelerine rağmen çok sayıda pozisyona girdiler. Biz, rakibimize saygı gösteriyoruz ve en iyi şekilde hazırlanıp istediğimiz sonucu almak istiyoruz," ifadelerini kullandı.

"EN ÇOK ÜRETKEN FUTBOLCULAR BİZİM TAKIMIMIZDA"

Montella, forvet hattındaki üretkenliklerine dikkat çekerek, "Takımımız en çok pozisyona giren takım. Türkiye'ye geldiğim günden beri en çok üretken futbolcular bizimle. Amacım, takımımda 10 ayrı futbolcunun gol atmasını sağlamak, böylece tek bir futbolcunun yokluğunda çalışmalarımızın aksamasını istemiyorum," dedi.

Montella, kadrodan çıkarılan futbolcuların bahane olmadığını belirterek, "Gerçekten önemli futbolcular, bize büyük katkı sağladılar. Ancak her türlü rekabet ortamından başımız dik bir şekilde çıkabileceğimize inanıyoruz. Tüm futbolcularımıza güveniyoruz ve yarın da istediğimiz futbolu sergileyerek başarılı olacağımızdan eminim," diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.