Vincenzo Montella taktik mi yaptı?

Vincenzo Montella, kararları ve son dakika açıklamaları ile gündeme geldi. Montella basına açıklama yapma gereği duydu! "Turu atlama coşkusu artık geçti. Şimdi Hollanda'yı düşünmek durumundayız" Son dakika açıklaması!

Futbol antrenörü Vincenzo Montella, Türk vatandaşlarının 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) başarılarını kutlamalarından gurur duyduğunu ve Avusturya'yı mağlup etmelerine yardımcı olan şeyin Türkiye'nin kalbi olduğunu söyledi.

İtalya Ay-Yıldızlı takımının 50 yaşındaki teknik direktörü, ülkesinin en çok tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport'a yaptığı açıklamada milli takımın EURO 2024 müsabakasındaki performansını değerlendirdi.

Montella, milli takımın aldığı başarılı sonuçların ardından Türklerin sokakta kutlama yaptığını anımsatarak, "Onları mutlu etmekten gurur duyuyorum. Bana aşık olan ülkeye karşı kendimi sorumlu hissediyorum. Benim gibi oyuncular da aynısını hissediyor." . sorumluluk . Avusturya'yı yenmemize yardımcı olan Türkiye'nin kalbidir" dedi.

Mart ayında Avusturya'nın hazırlık maçında kendilerini 6-1 yendiğini hatırlatan Montella, şöyle konuştu: "Artık bu maçı gerçekten önemsediğimi söyleyebilirim. Bu Avusturya'ya karşı sportif bir intikam değildi, Avusturya çok saygı duyduğum bir rakip ama daha çok kendimden intikam almaktı. İtalyan teknik adam, kaleci Mert Günok'un Avusturya maçının son anlarındaki kurtarışıyla ilgili sorulduğunda, "Biz antrenörler ve oyuncular olarak rekabetçiyiz, ancak bu nokta benim profesyonel kariyerim için zordu" dedi. şunları söyledi: "Bu onun mesleği ve çok iyi olsa gerek. "Onun adına çok mutluyum."

Montella şunları söyledi: "Harika bir maç çıkardı ve kendini dönüştürmeyi başardı. Çok koştu, onu hiç böyle koşarken görmemiştim, takıma antrenman yaptı. Onunla gurur duyuyorum ve onu tebrik ediyorum. . "Bunları zaten özel olarak kendisine ilettim.

Kenan Yıldız'ın performansıyla ilgili Montella şunları söyledi: "Güçlü ve hız açısından mükemmel bir tekniğe sahip. Her ne kadar anları ve maçın savunma kısmını daha iyi yönetmesi gerekse de onsuz yapmak zor. O bir öğrenme sürecidir." söz konusu

Hollanda maçına bakışı
EURO 2024 çeyrek finalinde karşılaşacakları rakipleri Hollanda hakkında ne düşündüğü sorulduğunda Montella, "Turdan çıkmanın heyecanı artık bitti. Hollanda'yı düşünmeliyiz." Cevapladı.

Hollanda'nın zor bir rakip olduğunu kaydeden Montella, "Göreceğiz. Avrupa Şampiyonası'nın neredeyse tüm maçları sonuna kadar belirsizdi. Bundan sonraki maçların da aynı olacağını düşünüyorum. Futbolda her şey mümkün" dedi. Bu turnuvada çok daha fazlası mümkün ama dikkatli olmalıyız." Heyecan bizi çökertebilir. "Bakın, grupta Çek Cumhuriyeti karşısında oluşan baskı hayatımızı nasıl zorlaştırdı" dedi

"Türk futbol tarihine adını yazdıran isimlerle anılmaktan gurur duyuyorum." Türk Milli Takımı'nda da başarılara imza atan teknik direktörler Fatih Terim ve Şenol Güneş, Türk teknik adama benzetildiğini hatırlatan İtalyan teknik direktörün, "Anılmaktan gurur duyuyorum. Adlarını tarihe yazdılar. Onlarca yıldır Türk futbolu Fatih'le iyi bir ilişkimiz var, karşılıklı saygı, birkaç ay önce tanıştık, kendisi Adanalı ve ben orada çalıştım. O Fiorentina'da çalıştı, ben de öyle. Aynı şekilde Milan ve Türkiye de bundan sonra çalıştığım takımlar. "Kavşaklar bizim kaderimizdir" diye yanıtladı

Kariyerinin zirvesinde olup olmadığı sorulduğunda Montella, 2016'da Milano'da İtalya Süper Kupası'nı kazanmanın kendisi için harika bir duygu olduğunu, pek çok antrenörün yaşamadığı bir şey olduğunu söyledi. Böyle anların yaşandığını ve artık Türk milli takımının burada kendine meydan okuyabileceği şirkette çalışmayı sevdiğini ve bunun kolay olmadığını ancak Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu söyledi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.