Vincenzo Montella'dan açıklama: “Oyunun bizde olduğu bölümlerde iz bırakmamız gerekiyor”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bugünkü maçta tüm oyuncuların iyi performans gösterdiğini belirtti. 25. ile 30. dakikalar arasında oyunun temposunun düştüğünü, ancak bu anlarda tempoyu hiç bırakmamaları gerektiğini vurguladı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bugünkü maçta tüm oyuncuların iyi performans gösterdiğini belirtti ve 25. ile 30. dakikalar arasında temponun düştüğünü, ancak bu anlarda oyunu bırakmamaları gerektiğini ifade etti.

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi'nde İzlanda'yı 3-1 yenerek ilk galibiyetini aldı. Maç sonrası Montella, oyun sistemine değinerek, üçlü defansın defansif bir sistem olarak algılanmaması gerektiğini, aksine ofansif bir oyun amacı taşıdığını vurguladı.

Eren'in performansına dikkat çeken Montella, Eren'i İsviçre'de izlediğini ve çok memnun kaldığını, bugün sahada çok iyi oynadığını belirtti. Ayrıca, Kerem Aktürkoğlu'nun attığı 3 golü övgüyle karşılayarak, bu performansı beklediğini ancak bu kadar fazla gol atacağını tahmin etmediğini söyledi.

Montella, Kerem'in son dakikalarda forvet oynadığını ve 9 numara gibi gol attığını belirterek, santrforsuz oynama eleştirilerine esprili bir yanıt verdi. Takımla birlikte sadece 6-7 gün geçirdiklerini ve bu süre zarfında futbolcuların fiziksel olarak hazır tutulmaya çalışıldığını da ekledi.

Son olarak, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de kazandıkları için mutluluk duyduklarını ve bu galibiyeti tüm Türkiye'ye adadıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.