VIP'de kaçak altın skandalı!

Gazeteci Timur Soykan, İstanbul Havalimanı VIP salonunda yaşanan kaçak altın skandalını gündeme getirdi. Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in refakatindeki eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç’un valizinde 60 kilo kaçak altın ele geçirildi.

Gazeteci Timur Soykan, İstanbul Havalimanı'nda yaşanan kaçak altın skandalını kaleme aldı. Eski Bakan Yardımcısı ve eski AKP’li milletvekili Fatih Metin'in yanında VIP salonunu kullanan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç’un valizlerinde 60 kilo kaçak altın ele geçirildi. Fatih Metin hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, Morkoç hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca, aynı yöntemle altın kaçırdığı iddia edilen AKP milletvekillerinin de olduğu öne sürüldü.

Soykan'ın yazısına göre, 20 Eylül 2024 tarihinde CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan çakarlı aracında kaçak elektronik sigara aparatları bulunmuştu. Ün, bu olayın ardından partisinden istifa etti.

Aynı gün, İstanbul Havalimanı VIP salonunda büyük bir kaçakçılık skandalı meydana geldi. Eski Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte VIP geçişi kullanan Yunus Emre Morkoç'un dönüş yolunda dikkat çeken büyük bir valizi oldu. Gümrük memurları, Morkoç’un valizinde yaptıkları aramada piyasa değeri 174 milyon 718 bin TL olan 60 kilo kaçak altın buldu ve tutanak tutuldu. Gaziosmanpaşa Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yunus Emre Morkoç, Fatih Metin ile birlikte Dubai’ye gidip geri döndü; ancak Metin hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. İddialara göre, VIP salonundaki altın kaçakçılığı, istihbarat birimlerinin çalışmaları sayesinde ortaya çıkarıldı. Bu sebeple gümrük memurları arama gerçekleştirdi ve kaçak altın yakalandı. İstihbarat birimlerinin, Dubai'den Türkiye’ye VIP kullanarak altın getiren üç milletvekilini incelediği öne sürülüyor. Bu milletvekillerinin, Dubai’ye sık sık boş gidip valizlerle döndükleri iddia ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.