Viyana'da bir gün içinde 5 kadının hayatını kaybettiği bildirildi

Avusturyalı yetkililer başkent Viyana'da beş kadının bir gün içinde öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Öldürülen kadınlardan üçünün başkentte bulunan bir genelevde vahşice bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Viyana'da, bir genelevde ölümcül bıçak darbeleriyle öldürülen üç genç kadının cesedi, bir görgü tanığının ihbarı üzerine bulundu.

Polis bugün yaptığı açıklamada, cinayet silahı olarak düşünülen bir bıçak taşıyan 27 yaşındaki bir adamın cinayetleri işlediği şüphesiyle tutuklandığını belirtti.

Avusturya basın ajansı APA'nın haberine göre, şüpheli sorgulanırken cinayetin nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

ANNE VE KIZI DA BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı günün erken saatlerinde, Viyana'daki bir apartman dairesinde bir anne ve 13 yaşındaki kızı ölü bulundu. APA, baş şüphelinin baba olduğunu ve muhtemelen boğularak öldürüldüklerini rapor etti.

Geçen yıl, Avusturya'nın özerk kadın sığınmaevleri birliği 26 kadın cinayeti kaydetti. Avusturya ve Avrupa genelinde, kadınların genellikle partnerleri veya eski partnerleri tarafından öldürülmesiyle ilgili tartışmalar yükseldi.

Avusturya hükümeti, şiddet mağdurlarına yardım eden kuruluşlara yönelik finansmanın artırılması da dahil olmak üzere bu duruma karşı önlemler almayı taahhüt etti.

Hükümet araştırmasına göre, 2010 ile 2020 arasında Avusturya'da 319 kadın, çoğunlukla erkek partnerleri veya eski partnerleri tarafından öldürüldü; 2019'da bu sayı 43 idi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri