Vladimir Putin: "Ukrayna'da ateşkes ilan etmeyeceğiz"

Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde Taliban'ın "terörle mücadelede Rusya'nın müttefiki" olduğunu ifade etti. Ayrıca Biden ve Trump arasındaki tartışmayı da değerlendirdi ve "Tartışmanın bazı bölümlerini gördüm ancak yapacak başka işlerim var" şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde Ukrayna savaşıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Putin, konuşmasının başlangıcında, "Ukrayna Parlamentosu'na doğrudan seslenmeye gerek yok" diyerek bu konuya vurgu yaptı ve uluslararası toplumun dikkatini çekti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirirken bölgedeki istikrarsızlığın çözümüne yönelik ŞİÖ ülkeleri arasında daha fazla işbirliği çağrısında bulundu.

PUTİN, "ATEŞKES İLAN ETMEYECEĞİZ" DEDİ

Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde Taliban'ın "terörle mücadelede Rusya'nın müttefiki" olduğunu ifade etti. Ayrıca Biden ve Trump arasındaki tartışmayı da değerlendirdi ve "Tartışmanın bazı bölümlerini gördüm ancak yapacak başka işlerim var" şeklinde konuştu. ABD'nin hala kilit bir dünya gücü olduğunu vurgulayan Putin, ülkenin Ukrayna'da belirli rolleri olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.