Vladimir Putin’den dört bölge açıklaması

Rusya, 24 Şubat’ta başlattığı askeri operasyon ile Ukrayna’daki Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin kontrolünü ele geçirdi.

Dört bölgedeki Rusya’ya katılmak için düzenlenen referandumdan ‘evet’ oyunun çıkmasının ardından  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda açıklamalarda bulundu. Putin şunları dile getirdi:

“Sahada nasıl bu savaşın ilerlediğini görüyoruz. Rus askerleri aleyhine neler yapıldığını görüyoruz bu ne kadar devam edebilir. Duma’nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’nde ile  Herson ve Zaporijya’da referandum yapıldı. Sandıktan çıkanlar ortada. Oradaki insanlar tercihlerini yaptılar. Oradaki insanlar herhangi bir şüpheye mahal bırakmadı.

Herson, Zaporijya,  Donetsk ve Luhansk kararını verdi. Ve federal birlikte bu sonuçlarını kabul edecektir. Dört yeni bölge kararını verdi çünkü görüldüğü üzere milyonların çok açık bir tercihidir. Çok haklı bir şekilde onların hakkı. BM Sözleşmesi’nin 1. maddesinde yazar. İnsanların kendi kaderini tayin hakkı.

Bu tarihsel bağlam dayanıyor bir kere hatırlatmak isterim.

Bizden önceki nesillerde her zaman Rusya’yı savunmuştur. Onlar büyük Rusya için savunmuşlardır. Büyükbabalarımız hep vatansever bir şekilde savaştılar.

Ukrayna’daki Nazi yapılanmasına karşı mücadeleyi hep birlikte izlediniz. Kendi kültürleri tarihleri kapsamında büyük mücadele veriyorlar.

Kiev rejiminin saldırıları sonucunda hayatlarını kaybedenler birçok ekin kökenden herkesi hatırlıyoruz.

Dört bölgede askeri mücadelede hayatını kaybedenleri büyük bir minnetle anıyoruz. onlar gerçek kahramanlar. Büyük Rusya’nın kahramanları.

Milyonlarca insan tercihlerini yaptılar. Bu nesilden nesile geçen büyük bir tarih. Bu duygular hiç kimse tarafından bozulamaz. Ve bu insanlar bizim birliğimiz için oy verdiler. Ortak gelecek için oy verdiler. Herkes o bölgelerde yaşayan herkes 91’de ayrılan anavatanlarında ayrılan insanlar milli birliğimiz için tercih kullandılar.

Devrimden sonra bizi bölen sınırlar vardı. 91’deki referanduma rağmen bizim büyük ülkemizi parçaladılar. Bunu sanki bir gerçek gibi sundular çocuklara tam olarak ne yaptıklarını bilmiyorlar lakin bunun artık bir önemi yok. Sovyetler birliği artık yok. Geçmiş değiştirilemez bugünkü Rusya’nın buna ihtiyacı yok.Şunu söylemeliyim ki. Milyonların tercihinden daha kuvvetli bir şey olamaz Milyonlar Rusya’nın pparçası olmak istiyorlar. Onlar geçmiş nesille birleşmek istiyorlar. Hakiki tarihsel anavatanlarına dönmek istiyorlar. Sekiz uzun yıldır Donbass’taki insanlar bombardıman altında soykırıma maruz kaldı. Orada Rusya’ya karşı nefret tohumları ekilmeye çalışıyorlar.

Dört bölgede ayrışılmış insanları kendi tercihlerini yaptılar. Batı’nın benim duymasını istiyorum dört bölgedeki insanlar artık bizim vatandaşımız .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var