Volkan Demirel açıkladı: Milli takımımızın çeyrek veya yarı final göreceğini umuyorum!

Teknik Direktör Volkan Demirel, takımına güveniyor! A Milli Futbol Takımı'nın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek ya da yarı final oynamasını umut ettiğini ve millilerin bunu başarabileceğini söyledi! Volkan Demirel, yetenekli kadroya sahip olduğunu söyledi.

Daha önce Almanya'da 14.6.-14.7. Düzenlenen EURO 2024'te teknik direktör Volkan Demirel, milli futbol takımının son durumunu ve turnuvadan milli takımlardan beklentilerini basına anlattı. İtalya ile birlikte düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) Türkiye futbol elçisi de olan Demirel, eski takımı Hatayspor'un yanı sıra F.Bahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hakkında da konuştu.

 

"İnşallah Avrupa'da da ilerleme kaydederiz"
Volkan Demirel, şampiyonaya daha çok zaman kaldığını ve bu nedenle heyecanlandığını belirterek konuşmasına şöyle başladı: "2008 Avrupa Şampiyonası'nı yaşadım. Kendimce Şampiyonluk, çok güzel duygularla oraya gittik, zaman zaman bir araya geldik. Ülkemiz adına çok umut verici bir turnuva olacağına inanıyorum. Çünkü oynadığım dönemle şu anki duruma baktığımızda fark çok büyük. Sizce fark nedir? Yabancı tecrübesi olan, daha genç ama sahada olgun çalışan bir takımımız var ve antrenörümüz Montella. Ona çok saygı duyuyorum. Hem Adana Demirspor'da hem de milli takımdaki organize düzenlemesi... Milli takımımız adına başarılı olacağını düşündüğüm bir turnuva olacak. İnşallah gruptan çıkarız. Ancak bu elemelerde sonuç belli değil. Rakibiniz kim olursa olsun günün mevcut koşulları ve fırsatları size puan kazandıracaktır. Bu anlamda milli takımımızın en azından çeyrek veya yarı final görmesini hayal ediyor ve umuyorum. Umarım yapmaya karar verdiğimiz şeyi başarabiliriz çünkü buna ihtiyacımız var. Buna ülke olarak ve futbol olarak ihtiyacımız var. Futbol çok partili bir oyundur. Bu paydaşların bir arada olabilmesi için bugün futbolun zirvede olması gerekiyor. Bu yüzden zirveye ulaşabileceğimiz en yakın yer Avrupa Şampiyonası. Eminim ki tüm Türkiye birlik içindedir ve biz de bu tür organizasyonlarda birlik olmayı, dayanışma yaratmayı seviyoruz. "Umarım enerjimiz ve takım oyunumuzla Avrupa'da güzel ses getiririz" dedi.

"Birliktelik duygusuyla mücadele edersek kupaya tek elle dokunabiliriz."
Başarı. Sadece milli takım açısından değil, Avrupa tecrübesi açısından da çok kaliteli bir teknik direktör olan Demirel, harika bir takıma sahip olduklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Biz oynadığımız dönemde birliktelik duygusu çok yüksek olan insanlardık. Bu bayrak, bu ülke, bu bayrak, bu ülke. aklımızın en üst seviyesine çıktık ve böyle savaştık. Bu kalitenin dışında, bu birliktelik duygusuyla mücadele edersek, tek elle bardağa dokunabileceğimizi düşünüyorum. Bu kadar kısa süren şampiyonalarda günlük performanslar ve günlük deneyimler sizin için sonuçları yansıtıyor. Ama biz o kaliteyi, o birliktelik duygusunu taşırsak bu sene takımımızın bunu başaracağını düşünüyorum. Böyle bir mutluluğa sahip olmamızı o kadar çok istiyorum ki. Umarım bu yıl istediğimizi alabiliriz" dedi.

"Bu sezon kalbimizin şampiyonu Hatayspor"
Volkan Demirel, teknik direktörlük kariyerine ilişkin ise yorulduğunu ve biraz dinlenmek istediğini söyledi. 42 yaşındaki teknik adam, şunları söyledi: "Çok zor bir dönem geçirdim. Mümkün olduğu kadar Hatay'ı yenmeye çalıştık ve başardık. O yüzden çok rahatım. Ligde kalmayı başardılar. . . Neyse, sonsuza kadar kalacaklarını sanıyordum. Ama tabii ki sonuç olmadan bunu göremezsiniz. 1 ay önce ayrıldım ama orada çok güzel duygular hissettim. Bu yüzden onlarla gurur duyuyorum. Tüm zorluklara rağmen ellerinden geleni yapmaya çalıştılar, bir gün bile şikayet etmelerine izin verilmedi. Bu sezon gönüllerin şampiyonunun Hatayspor olduğunu düşünüyorum. Artık deneyim de kazandım. Yaşananları ezberledik ve fotoğrafladık. Çok yorulduğum için kendime zaman tanımak istiyorum. "Gelecekte de en doğru yerden başlamak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"İnsanlar Mourinho'nun gelişinden memnun çünkü herkes başarı bekliyor." Demirel, "İsmine göre çok büyük bir isim" dedi. Bir çocuğa sorarsanız Mourinho ismini herkes bilir. Bu elbette Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük bir şey ama lig başlamadan yorum yapıp Mourinho'nun bu süreçten çıktığını görmek çok yanlış olur çünkü herkes başarılı olur. Bu ad Evet'e aktarılabilir mi? Ama Türkiye, koşullar... Adınız ne olursa olsun, doğru planlamayla hareket ederseniz başarı kaçınılmazdır. "Umarım bu sezon onların düşündüğü gibi olur." Taraftarların arasında yer aldığı anları anlatan Volkan Demirel, şunları söyledi: "Ben bir motosiklet tutkunuyum. Kocam ve ben motosiklete binmeyi seviyoruz. Kaskı sadece koruma amaçlı kullandık. Doğrusunu söylemek gerekirse marinada olduğumuz günü unuttum. Öyle bir parti olduğunu biliyordum, o an unuttum. İçeri girdik ama içeri girdiğimizde taraftarlar bizi tanıdı. Hatta kaskımla tanınıyorum. Bence buraya bakmamız lazım. Bunlar beni çok mutlu eden şeyler. Ben orada büyüdüm. Hayatımı F.Bahçe'ye borçluyum. Bu nedenle beni kaskla da olsa tanımaları büyük bir mutluluk" dedi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.