Volkan Demirel: "Durumumuz kırmızı bölgeye doğru kesinleşti"

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Fenerbahçe maçında kaçırılan fırsatların sonucunda 2-0 mağlup olduklarını ve ligde kalma mücadelesinin artık kesinleştiğini belirtti.

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Fenerbahçe maçındaki kaçırılan önemli fırsatları değerlendirerek, "Sonuç olarak 2-0 mağlup olduk. Bu maçı kazanmamız veya puan almamız gerekiyordu. Çünkü durumumuzun artık kesinleştiği ve kırmızı bölge için mücadele edeceğimizin belli olduğu bir döneme girdik" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye 2-0 yenildi. Maç sonrası Demirel, takımının performansını değerlendirdi. İlk yarıda oyunun biraz dengeye gelebileceği bir dönemde, kendi kalesine uzun bir top geldiğini ve ardından sol kanattan yapılan ortada golü yediklerini belirtti. İkinci golde ise Fenerbahçe'nin tipik arka direk ortalarından birinde savunmanın hatasıyla golü bulduğunu ifade etti.

İkinci yarıda 2-0 geriye düştükten sonra oyunun daha da zorlaştığını vurgulayan Demirel, oyuncu değişiklikleri yapmaya çalıştıklarını ancak skoru değiştiremediklerini söyledi. Hatayspor'un kırmızı bölgeden kurtulmak için yoğun bir mücadele vereceğini belirten Demirel, ligde kalmak için önlerindeki son 10 haftada çok fazla puan toplamaları gerektiğini ifade etti.

VOLKAN DEMİREL'İN AÇIKLAMASI

"İlk yarı, tam böyle oyuna biraz ortak olabileceğimiz bir durumda, kalecinin vurduğu uzun topta, ikinci topu almaları ve sol kenardan yapılan ortada arka direkte yediğimiz bir gol. Çok müsait bir zamanda geldi, müsait bir şekilde geldi. İkinci gol de Fenerbahçe'nin klasik, o arka direk ortaları, Cengiz kendini boşa çıkardı ve iyi vuruşla golü buldular" dedi.

İkinci yarıda 2-0'dan sonra kendileri için oyunun zorlaştığını ifade eden Volkan Demirel: "Oyuncu değişiklikleri yapmaya çalıştık. Bu sürede de belli başlı pozisyonlara girdik ama bu skoru değiştirmeye yetmedi. Neticesinde 2-0 mağlup olduk. Kazanmamız gereken ya da puan almamız gereken bir maçtı. Çünkü artık kırmızı bölgeye doğru kesinleşti durumumuz ve orası için mücadele edeceğimiz belli oldu. Ama dediğim gibi kırmızı bölge için çok mücadele eden takım var. Burada son 10 haftada fazla puan toplayan takım bence ligde kalacaktır. Daha rahat edecektir. Çünkü önümüzde 10 haftada 30 puanlık bir puan var. İnşallah bunu en iyi şekilde toplayabildiğimiz puanı toplayarak biz de ligde kalmaya çalışacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!
Galatasaray, İlkay Gündoğan Transferi İçin Harekete Geçiyor!
Beşiktaş 15 milyon euroluk golcüsünü buldu: 37 gol 66 asist