Volkswagen, Audi'nin Brüksel fabrikasıyla ilgili kararını açıkladı

Audi'nin Brüksel fabrikası yönetimi, sendika temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda bir uzlaşı sağlandığını ve fabrikanın gelecek hafta yeniden faaliyete geçeceğini duyurdu.

Audi'nin Brüksel fabrikası yönetimi, sendika temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda bir uzlaşı sağlandığını ve fabrikanın gelecek hafta yeniden faaliyete geçeceğini duyurdu. Açıklamaya göre, 17 Eylül'de fabrikanın gövde ve boyama bölümlerinde üretime başlanacak ve tamamlanmış otomobiller dağıtıcılara gönderilecek. 18 Eylül itibarıyla ise fabrikanın tüm bölümleri tekrar aktif olacak.

Sendikaların açıklamasına göre, uzlaşı kapsamında çalışanlar, 9-13 Eylül tarihleri arasında işbaşı yapmadıkları günlerin ücretlerini eksiksiz olarak alacaklar.

Volkswagen Grubu'na ait Audi, Temmuz ayında Brüksel'deki lüks elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiği fabrikada talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceğini ve bu modellerin üretimine Meksika'da devam edileceğini açıklamıştı. Audi yönetimi, geçen hafta Brüksel fabrikasına üretim için herhangi bir model tahsis edilmediğini duyurmuştu. Bu durum, fabrika çalışanlarını ve sendikaları endişelendirmiş, çalışanlar işbaşı yapmayarak tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına el koymuştu.

Fabrika yönetimi, işçilerin üretimi normal şekilde devam ettirmediği ve otomobil anahtarlarını teslim etmediği sürece fabrikanın kapalı tutulacağını ve bu süreçte ödeme yapılmayacağını bildirmişti. Ardından, çalışanlar teslim ettikleri yaklaşık 300 otomobilin anahtarlarını yönetime geri vermişti.

Bu arada, Audi Brüksel işçileri yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için 16 Eylül'de Brüksel'de büyük bir protesto düzenleyecek ve çeşitli sektörlerden çalışanların da katılımıyla destek görecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.