Volkswagen, bazı ülkelerde yalnızca elektrikli araç satacağını açıkladı

Alman otomobil devi bu kararını önümüzdeki yıl itibariyle uygulamaya başlayacak. Peki bu ülkeler arasında Türkiye de var mı?

Volkswagen elektrikli otomobil satışlarında agresif bir politika izleyecek. Otomobil üretimi denildiğinde akla Almanya, Alman otomotiv üreticisi denildiği zamansa akla Volkswagen gelir.

Dünyanın en büyük otomotiv markalarından

Şirket tarafından bugün yapılan yeni açıklamaya göre, Volkswagen 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Norveç’te yalnızca tam elektrikle çalışan araba modellerini satacak. Bu gerçekten oldukça radikal bir karar. Çünkü normal şartlar altında Volkswagen bu ülkede de tıpkı diğer bölgelerde olduğu gibi en az 6 yıl daha içten yanmalı motorlu araçla satabilir. Ancak şirketin tam elektrikli modellerinin bu ülkede ulaştığı başarılar, Alman otomotiv devini cesaretlendirmiş olabilir.

Nitekim iki yıl önce satışa sunulan ID.3 modeli Norveç’in en çok satılan tam elektrikli otomobil markası olmuştu. Bu unvanını bir hayli uzun süre devam ettiren ID.3 bu sene koltuğunu Tesla Model Y’ye kaptırdı. Ancak bir diğer Volkswagen modeli olan ID.4 selefinin başarısını sürdürerek Model Y’den sonra ikinci sıraya yerleşmesini bildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!
Oyun dünyasında RTS nedir?
Shadow Robot Company'den Devrim Niteliğinde Robotik El: İnsan Elinden %50 Daha Büyük!
Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi