Volkswagen o şehirdeki 20 senelik fabrikasını kapatacak!

Volkswagen'in Almanya’daki fabrikalarını kapatma kararı, otomotiv sektöründe büyük bir yankı uyandırmıştı. Alman otomotiv devinin aldığı yeni karar, 87 yılın ardından alınmış ikinci kapatma kararı olarak dikkat çekiyor.

Volkswagen, Eylül ayı başında, tasarruf hedefi doğrultusunda Almanya’daki bazı fabrikalarını kapatma seçeneğini değerlendirdiğini duyurdu. Şirket, tarihindeki ilk adım olarak bu kararı almaya hazırlanıyor.

Bloomberg'in haberine göre, Volkswagen, Çinli ortağı SAIC Motor Corp. ile yürüttüğü yirmi yıllık işbirliğinde, Nanjing'deki fabrikayı önümüzdeki yıl kapatmayı planlıyor. Bu tesiste, VW Passat ve Skoda otomobilleri üretiliyordu ve yıllık üretim kapasitesi 360 bin araçtı.

Volkswagen, Çin pazarında yaşadığı zorlukların büyüklüğüne dikkat çekerek, Skoda markası için strateji değerlendirme süreci başlattığını belirtti. Zhejiang eyaletindeki Ningbo kentinde bulunan ve çeşitli Skoda modellerinin üretildiği tesisin uzun süredir kullanılmadığı ve kapatılmasının gündemde olduğu ifade edildi.

VW China, Bloomberg News'in sorularına verdiği yanıtta, "Tüm SAIC Volkswagen fabrikaları piyasa gerekliliklerine ve öngörülerimize göre normal bir şekilde çalışıyor. Elektrikli araçlara odaklanırken, üretim ve bileşen fabrikalarını adım adım dönüştürüyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.