Volkswagen, pil işini büyütmek istiyor

Volkswagen yan kuruluşu PowerCo, Kanada’da kuracağı ilk Kuzey Amerika pil hücresi fabrikasını duyurmak için adım attı.

Otomobil üreticisinin Avrupa dışındaki ilk hücre üretim fabrikası, sürdürülebilir birleşik hücreler inşa edecek ve St. Thomas, Ontario’da bulunacak.

VW yaptığı açıklamada, Kanada’nın yerel kaynaklardan hammadde temini ve “temiz elektriğe geniş erişim” nedeniyle ideal bir yer olduğunu söyledi. Gigafactory hakkında daha fazla ayrıntı daha sonra açıklanacak, ancak VW üretimin 2027’de başlamasını planlıyor. Geçen yıl VW, Avrupa’da Salzgitter, Almanya ve Valencia, İspanya’da başlayarak altı PowerCo fabrikası kurmayı planladığını söyledi.

 

Haber, VW’nin Güney Carolina’da yeni Scout markası altında elektrikli pikaplar ve SUV’lar üreteceği bir fabrika kurma planlarını doğrulamasından sadece bir hafta sonra geldi. VW, Kuzey Amerika’da daha güçlü bir dayanağa sahip olma stratejisinin bir parçası olarak fabrikada her yıl 200.000’den fazla EV üretmeyi bekliyor. Üretimin 2026 yılı sonunda başlaması planlanıyor. Elektrikli araçlar artık modern hayatın bir parçası haline gelmiş durumda. Bu kapsamda otomobil üreticileri ciddi adımlar atarak çalışmalarını hızlandırıyor. Xiaomi gibi markaların dahi kendi elektrikli araçlarını sunacağı göz önünde bulundurulursa standart markaların hamlelerinin hızlanması da oldukça normal denebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Türkiye'nin 'yapay zeka' raporu: 20 yılda şirket sayısı 5'ten 1.195'e çıktı!
Türkiye'de işsizlik yüzde 30 olacak: Tarih verildi!
Google fotoğraflar'a yeni özellik
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!