Volkswagen Polo’nun Avrupa’daki üretimi bitti!

Otomotiv sektöründeki gelişmeleri aktaran gazeteci Emre Özpeynirci, “Volkswagen, 40 yıl sonra Avrupa'da Polo üretimini sonlandırarak bu önemli modeli artık Güney Afrika'daki Kariega fabrikasında üretecek” şeklinde ifade etti.

Emre Özpeynirci, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, "Polo artık Avrupa değil Afrika’dan gelecek" ifadesini kullandı. Özpeynirci, Volkswagen'in 40 yıl aradan sonra Avrupa'da Polo üretimini durdurduğunu ve bu önemli modelin artık Güney Afrika'daki Kariega fabrikasında üretileceğini belirtti. Bu durumun doğal sonucu olarak Polo’nun Türkiye’ye de Afrika’dan geleceğini vurguladı. Özpeynirci, Alman marka araçların tüm pazarlara dağıtıldığı için ek gümrük vergisi uygulanmayacağını da ekledi. Ayrıca, VW'nin boşalan İspanya fabrikasında 2026'dan itibaren hem VW hem de Skoda markaları için iki elektrikli küçük SUV model üretileceğini ifade etti.

Özpeynirci’nin paylaşımının tamamı şu şekilde:

"Polo artık Avrupa değil Afrika’dan gelecek.

Avrupa’da üretimi bitti…

Volkswagen, 40 yıl sonra Avrupa’da Polo üretimini bitirirken, bu önemli modeli Avrupa için artık Güney Afrika’daki Kariega fabrikasında üretecek.

Doğal olarak Türkiye’ye de Afrika’dan gelecek. Ama Alman marka araçları alıp, tüm pazarlara dağıttığı için ek gümrük vergisi olmayacak.

VW, Polo’dan boşalan İspanya fabrikasında ise 2026 yılından itibaren hem VW hem de Skoda markasıyla 2 elektrikli küçük SUV model üretecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.