Volkswagen, yeni bir araç modelini piyasaya sürüyor!

Volkswagen, yeni bir patent başvurusunda bulundu. Tanınmış otomobil devi, Güney Amerika pikap pazarında kendisine bir yer edinmek için yeni bir model üzerinde çalışıyor. Udara modeliyle özellikle Güney Amerika'da büyük bir başarı yakalamayı hedefliyor.

Volkswagen, pikap pazarındaki varlığını artırmak için yeni bir model üzerinde çalışıyor. Chip.de'nin raporuna göre, şirket, Udara modeliyle özellikle Güney Amerika'da büyük bir başarı yakalamayı hedefliyor. Wolfsburg merkezli şirket, bu segmentte Avrupa dışında dünya çapında oldukça başarılı olsa da, pikap endüstrisinde henüz ikincil bir konumda bulunuyor.

Volkswagen, Udara'nın bu durumu değiştireceğine inanıyor. Şirket, aracın ilk taslağını 2018'de São Paulo Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (Brezilya) Tarok adı altında sergilemişti.

Yeni araç, 4,90 metre uzunluğunda olup, 5,35 metrelik VW Amarok'tan önemli ölçüde daha kısa olsa da, neredeyse üç metrelik bir dingil mesafesine sahiptir.

VW UDARA'NIN 2026'YA KADAR PİYASAYA SÜRÜLMESİ BEKLENİYOR

Model, 150 beygir gücünde 1.4 litrelik turbo benzinli motorla çalışabilen, hem benzin hem de etanol veya bunların karışımıyla çalışabilen bir motordan güç alıyor. Son serinin de güçlü bir sürüş deneyimi sunması bekleniyor. Udara'nın fiyatlarının 22.000 Euro'dan başlaması bekleniyor.

Udara'nın piyasaya sürülmesi başlangıçta 2020'de planlanmıştı, ancak şu anda 2026 yılına kadar Güney Amerika pazarında sunulması planlanmıyor. Ancak, model adının yakın zamanda Alman Patent ve Ticari Marka Ofisi'nde tescillenmesi, Volkswagen'in araçla ilgili daha büyük planları olduğu şeklinde yorumlanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!