Volkswagen'in İlk Elektrikli Modeli Türkiye'de! Fiyatlar 1 Milyon 950 Bin TL'den Başlıyor

Volkswagen (VW), hafif ticari araç segmentindeki ilk elektrikli modeli olan ID.Buzz'ı Türkiye pazarına sundu. Sıfır emisyonlu bir ulaşım seçeneği sunan ID.Buzz, çevre dostu özellikleri ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor.

Volkswagen'in elektrikli araç serisinin ikinci modeli olan ID.Buzz, 1950'lerden beri yollarda olan ID ailesinin Türkiye'de satışa sunulan ilk temsilcisi oldu. Karbon ayak izinin sıfıra indirildiği bu elektrikli ticari aracın her iki versiyonu da sürdürülebilirlik odaklı tasarımıyla dikkat çekiyor. Aracın iç mekanında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılırken, gerçek deri tercih edilmemiş.

ID.Buzz, kabin içindeki dijital ekranlarla Volkswagen'in binek modelleriyle benzerlik gösteriyor. Ayrıca, aracın durumunu gösteren akıllı ışık konsepti ID.Light, sürücüye adaptif hız sabitleyici (ACC), ön bölge asistanı "Front Assist", karşılamada ve uğurlamada kullanılan ışıklar, şarj işlemleri ve telefon çağrıları gibi konularda bilgi veriyor. Kullanıcılar, bilgi ve eğlence sistemi ekranından araç menüsüne girerek ID.Light fonksiyonlarını etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirler.

ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo modelleri, 84 kWh (net: 79 kWh) kapasiteli yüksek voltajlı lityum iyon batarya ile donatılmıştır. Bu batarya, arka aksa entegre edilen 210 kW'lık elektrik motorunu besliyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması, Pro modelinde 7.6 saniye, Cargo modelinde ise 10.2 saniye sürüyor.

Beş kişilik ID.Buzz Pro, 1.121 litrelik bagaj alanı sunarken, ikinci koltuk sırası yatırıldığında bu kapasite 2.205 litreye kadar çıkabiliyor. ID.Buzz Cargo ise, müşterinin tercihine göre ön kısımda tekli veya ikili koltuk seçeneği ile sunuluyor ve 3,9 m³'lük kargo alanını ayıran sabit camlı bir bölmeye sahip.

ID.Buzz, Türkiye'de bugün itibarıyla satışa sunulmuş durumda. ID.Buzz Cargo (2+1) Standart Şasi 286 PS (210 kW) modeli 1 milyon 950 bin TL, ID.Buzz Pro (4+1) Standart Şasi 286 PS (210 kW) modeli ise 3 milyon 600 bin TL anahtar teslim fiyatıyla satın alınabilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.