Volvo, 2030'a kadar yalnızca elektrikli araç satma hedefini askıya aldı

Volvo, piyasa koşullarının değişmesi nedeniyle üç yıl önce belirlediği elektrikli araç hedeflerinden vazgeçti. CEO Jim Rowan, "Geleceğimizin elektrikli olduğuna inanıyoruz" dedi. Şirket, 2030 yılına kadar üretiminin yüzde 90'ının elektrikli ve plug-in hibrit araçlardan oluşmasını bekliyor.

Otomobil üreticisi Volvo, üç yıl önce belirlediği hedeflerden vazgeçme kararını, değişen piyasa koşullarına bağladı. Elektrikli araçlara (EV) yönelik bazı büyük pazarlardaki talebin yavaşlaması ve Çin'de üretilen EV'lere uygulanan ticaret tarifelerinin belirsizlik yaratması, bu kararda etkili oldu.

Çevreci kimliğiyle tanınan Volvo, EV hedeflerinden geri adım atan diğer büyük otomobil üreticileri General Motors ve Ford'a katıldı. Volvo, 2030 yılına kadar üretiminin en az yüzde 90'ını elektrikli ve plug-in hibrit otomobillerden oluşturmayı planlıyor. Bunun yanı sıra, sınırlı elektrik desteğine sahip daha geleneksel hafif hibrit araçların da satışına devam etmeyi öngörüyor.

Volvo CEO'su Jim Rowan, yaptığı açıklamada "Geleceğimizin elektrikli olduğuna inanıyoruz" dedi. Ancak şirket, şarj altyapısının yavaş yaygınlaşması ve tüketici teşviklerinin geri çekilmesi gibi faktörler nedeniyle elektrikli araçlara yönelik iş ortamının değiştiğine de dikkat çekti.

Volvo'nun çoğunluk hissesi Çinli otomobil devi Geely'ye ait olup, şirketin Çin'deki fabrikalarını kullanması sebebiyle Avrupa ve Kuzey Amerika'da Çin yapımı elektrikli araç ithalatına uygulanacak gümrük vergilerinden de etkilenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.