Volvo XC40 Elektrikli Dönüşüme Geçiyor: Sedan Modeller Türkiye’ye Gelmeyecek

Volvo Türkiye Müdürü Alican Emiroğlu, 2024 hedeflerini açıkladı. Yıl sonu pazar beklentisi 850 bin adet olarak belirlenirken, satışların yavaşlayacağı öngörülüyor. XC40 artık yalnızca elektrikli olacak ve sedan modeller, gümrük vergileri nedeniyle Türkiye'ye getirilmeyecek.

Habertürk'e göre, Volvo Türkiye Müdürü Alican Emiroğlu, 2024 yılına yönelik hedef ve stratejilerini açıkladı. Emiroğlu, 2024'te yeni bir rekor kırmayı hedeflediklerini belirterek, "Yıl sonu pazar beklentimiz yaklaşık 850 bin adet. Yılın son 5 ayında satışların yavaşlayacağını öngörüyoruz. Marka olarak 2024'ü, 2023'ün üzerinde kapatmayı planlıyoruz. Bu sayede daralan pazarda büyüyerek pazar payımızı artırmak istiyoruz. Binek otomobil pazarında geçen yılki yüzde 1.2 pazar payımızı, bu yılın ilk 7 ayında ulaştığımız yüzde 1.42 ile rekor seviyeye çıkardık" dedi.

Emiroğlu, kompakt SUV modeli XC40'ın artık yalnızca elektrikli EX40 adıyla sunulacağını, benzinli motor seçeneğinin kaldırıldığını ifade etti. Ayrıca, sedan modellerin Çin'de üretildiği için 2024 itibarıyla Türkiye'ye getirilmeyeceğini ve bu kararın son gümrük vergilerinin etkisiyle alındığını vurguladı. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan otomobil satmayı düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.