Von der Leyen AB Komisyonu'nda yeniden aday gösterildi!

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, haziranda yapılacak seçimler için Avrupa Halk Partisi tarafından yeniden aday gösterildi. 9 Haziran'da düzenlenecek seçimler için von der Leyen'in tek aday olduğu açıklandı.

Avrupa Parlamentosu'nun merkez sağ siyasi grubu Avrupa Halk Partisi (EPP), Haziran ayındaki seçimlerde Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı için tek aday olarak Ursula von der Leyen'i belirlediğini duyurdu. Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üyesi olan von der Leyen, EPP'nin grup toplantısına katılarak adaylığını ilan etti. Sonrasında von der Leyen ve EPP Grup Başkanı Manfred Weber, ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Weber, EPP üyesi ülkelerin adaylarını belirlemek için tanınan sürenin sona erdiğini ve von der Leyen'in tek aday olarak öne çıktığını açıkladı. CDU'nun yanı sıra Polonya Başbakanı Donald Tusk'ün partisi Sivil Platform (PO) ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi'nin de von der Leyen'i desteklediğini belirtti.

VON DER LEYEN TEK ADAY

Weber, von der Leyen'in önceki dönemde AB'nin çeşitli krizlerle mücadele etmesinde başarılı olduğunu ve onun liderliğinin Avrupa'yı bir arada tutmaya yardımcı olduğunu vurguladı.

Von der Leyen de tek aday olarak gösterilmesinden gurur duyduğunu belirterek, seçim kampanyası süresince AB Komisyonu Başkanlığı görevini ayrı tutacağını ve bu rolüne odaklanacağını ifade etti. İkinci dönemi için seçilmesi halinde Avrupa'nın demokrasisini, ekonomisini, enerji bağımsızlığını ve savunmasını güçlendirmek için çalışacağını dile getirdi.

 

19 ŞUBAT AÇIKLAMIŞTI

Von der Leyen, 19 Şubat'ta AB Komisyonu Başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıklamıştı. AP seçimleri ise 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kirası çok düşük olanlar dikkat: Tahliyeye itiraz hakkı yok!
Antalya'da Yerleşik Yabancılar Şehirden Ayrılıyor
Cebinizdeki parada bu detaya dikkat: Bir anda servet sahibi olabilirsiniz!
Erdoğan'ın konvoyuna karşı tepki gösteren genç gözaltına alındı!
İbrahim Maalouf'un T.O.M.A Projesi İstanbul'da!