Washington Post'un güldüren Sovyetler Birliği yazısı ortalığı birbirine kattı

Washington Post yazarlarından Terrell J. Starr, ABD'deki ırkçılığı Sovyetler Birliği tarihine bağlamaya çalıştı. Gazeteci, Rusya'nın ırkçılığı nasıl silah haline getirmeyi bildiğini, sebebinin de Sovyetler Birliği'nin...

Washington Post yazarlarından Terrell J. Starr, ABD'deki ırkçılığı Sovyetler Birliği tarihine bağlamaya çalıştı. Gazeteci, Rusya'nın ırkçılığı nasıl silah haline getirmeyi bildiğini, sebebinin de Sovyetler Birliği'nin ülkede yaşayan etnik azınlıklar arasında Rus homojenliğini yaydığını iddia etti.

Delil olarak yıllar önce gerçekleştirdiği Ukrayna ziyaretini gösteren Starr, Ukrayna'nın Lviv kentini gezerken tanıştığı bir ihtiyarın Ukrayna'nın ''Moskova'nın sömürgesi' olduğunu söylediğini aktardı. Bunu ''değerli bilgi' olarak gösteren ABD'li gazeteci, "Sovyetler Birliği, Ukrayna'da golodomor veya holokost gerçekleştirdi" ifadesini kullandı.

Sputnik'in haberine göre, Guardian ve Financial Times gazeteleri bu yazıyı sert bir dille eleştirdi.

Guardian'dan Shaun Walker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya ve Sovyet ''tarihi' ile ilgili ''analizin' uzun zamandan beri okuduğum en kötü örneklerinden biri" dedi.

?Financial Times'tan Max Seddon da şu yorumda bulundu: "Bu bana üniversite yıllarında yazdığım en başarısız ödevleri hatırlattı".

?ABD'li gazeteci Isaac Webb, yaşadığı şaşkınlığı, "Bunun yayınlanmasına kim izin verdi?" sözleriyle aktardı.

?BergerWthur rumuzlu bir kullanıcı da, "İğrenç bir çalışma. Washington Post bu saçmalığı nasıl yayınlayabildi? Bir de buna Rusya ve Sovyetler Birliği uzmanı mı diyorlar? Ciddi misiniz?" diye sordu.

?Bazı okurlar Starr'ın, bölge hakkında temel bilgilere bile sahip olmadığını gösteren eski tweetlerini buldu. Örneğin 2014'te bu köşe yazarı, Odessa kentinin Kırım'da bulunduğunu yazmıştı.

Siyaset uzmanı Vladimir Kornilov, "Bu yazar, Sovyetler sonrası bölgenin gerçek uzmanı" sözleriyle ironisini dile getirdi.

?Starr'ın, tüm eleştirilere yanıtı şöyle oldu: "Her zaman yaptıklarınızdan hoşlanmayan birileri çıkar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu