Washington’daki Görevi Biten Mercan F-16 Açıklaması Yaptı

Görev süresi yaş haddinden dolan Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan, koltuğunu devretmeden önce, Türkiye'nin F-16 satın alma talebini değerlendirdi. Mercan, Türkiye'nin istediği savaş jetleri konusunda yakın bir zamanda olumlu gelişmelerin beklenmekte olduğunu ifade etti.

 

Bu hafta içinde, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği koltuğu boş kaldı. Mart 2021'den bu yana Türkiye'nin Washington Büyükelçisi olarak görev yapan Murat Mercan, yaş haddinden dolayı görev süresini tamamladı. Ancak Mercan'ın yerine henüz yeni bir büyükelçi atanmış değil. Washington'daki son gününde VOA Türkçe'den Özlem Tınaz ve Ergun Ekici ile konuşan Mercan, F-16 satışı konusunda iki ülke arasında çözüme kavuşturulması beklenen konuya vurgu yaptı.

Biden yönetimi bu mevzuda olumlu mesajlar verse de Kongre şu ana kadar yeşil ışık yakmadı. Ancak Murat Mercan bu mevzuda iyimser. Hatta uzun zamandır gündemi meşgul eden bu meselede “bir ay kadar kısa bir süre içinde” olumlu gelişmeler yaşanabileceği görüşünde.

“Ümit ediyorum ki çok kısa bir zaman içinde Türkiye’nin F-16 tedariki ile ilgili olumlu gelişmeler göreceğiz” diyen Mercan, “Burada 150’den fazla Kongre üyesi ile görüştüm, 2 yıl 10 ay süresince, bir, somut gerekçelere dayanan ümidim var, iki, olması gereken açısından baktığım için böyle olduğunu düşünüyorum,” diye ekledi.

“Özellikle son zamanlarda Rusya- Ukrayna savaşından sonra ortaya çıkan bölgesel tablo, konjonktürel değişim Türkiye’nin önemini bir kez daha arttırdı,” diyen Mercan, Türkiye’ye bakıştaki değişimin F-16 gibi meselelerin çözümüne olumlu yansıyabileceğine işaret eden Mercan, “Bir ay içinde de F-16’larla ilgili çok olumlu bir haber alırız diye ümit ediyorum,” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı
Damat yıkıldı: 12 günlük gelin erkek çıktı
Korkunç olay: 'Kocam yük olarak görüyordu' dedi, engelli oğlunu timsahlara yem etti
Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi