Wayfair'in çocuk ticareti yaptığı iddiası

Sosyal medyada paylaşılan bazı gönderilerle Wayfair isimli mobilya şirketinin çok yüksek fiyatlara satışa sunduğu eşyalar üzerinden aslında çocuk ticareti yaptığı iddia edildi. İddialar kısa sürede sosyal medya gündeminde en tepeye oturdu

Teyit.org'da yer alan yazıya göre, Wayfair, dünyanın pek çok noktasında faaliyet gösteren çevrimiçi bir mobilya firması. Yaklaşık 11 bin tedarikçinin ürünlerini satan bir çeşit perakende aracısı olarak çalışıyor, yani aslında kendi ürettiği ürünleri satmıyor. Ürün fiyatlandırması bir algoritma tarafından belirleniyor, bu yüzden de aynı ürünü farklı satıcılardan farklı fiyatlarda görmek mümkün.

Wayfair internet sitesinde çok yüksek fiyatlara bazı ürünlerin satıldığı doğru ancak ürünlerdeki yüksek fiyatlandırmaların sorumlusu Wayfair değil, tedarikçi firmalar. Bunun çocuk ticareti ile somut bir bağlantısı bulunmamakta.

Wayfair, 2002 yılında kurulan ve yaklaşık 15 bin çalışanı olan bir şirket. Bu kadar büyük bir çocuk ticareti operasyonunun, çevrimiçi bir şekilde herkesin gözünün önünde yürütülmesi ve de kod ismi olarak kaçırılan çocukların isimlerinin alenen kullanılması akla yatkın değil. Bu kadar büyük yasadışı bir operasyonun, sosyal medya kullanıcılarının rahatlıkla çözebileceği açıklıkta yürütülmesi pek mümkün gözükmüyor.

Twitter'da 35Bin kez "re-tweet"lendi!

Twitter’da 12 Temmuz 2020’de paylaşılan gönderi, yaklaşık 35 bin kez retweet edildi. Aynı iddia, birçok haber sitesinde de konu edildi.

 

İddialar doğru mu?

Sosyal medya ile iyice yaygınlaşan iddia ortaya atma ve köşeye çekilme furyasına son verebilmek için sosyal medyada ortaya atılan ve çokca konuşulan iddiaların doğruluğunu araştıran Teyit.org'a gröe iddialar asılsız.

Teyit.org'un yazısına göre iddialar varsayım üzerine kurulu ve bu kadar büyük bir insan kaçakçılığı operasyonunun insanların gözü önünde bu şekilde gerçekleşmesi olası değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak