WhatsApp ’ı terk edenler Telegram ’a koştu

Son zamanlarda birçok kişi tarafından tartışılan WhatsApp sözleşmesini bir de Facebook Türkiye yetkilisi ağzından dinleyin. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Facebook Türkiye yetkilisi gündemin en önemli sorunları arasında yer alan WhatsApp sözleşmesi hakkında konuştu. Şu anda insanlar akın akın Telegram ve Signal gibi uygulamalara geçmeye çalışıyor. Bunun en önemli nedeni geçtiğimiz gün paylaşılan sözleşme.

WhatsApp tarafından sunulan bir sözleşmeye göre verileriniz Facebook ile paylaşılabilecek. Yani size ait olan neredeyse tüm veriler büyük uygulamalar tarafından ele geçirilebilecek. Bu durum haliyle birçok kişide panik ve korku yarattı. Peki ne oldu da Facebook yetkilileri bir anda açıklama yapmaya başladı.

Facebook içerisinde aktif görev alan yetkili isimler, Telegram’a olan göçleri durdurabilmek için yeni açıklamalara yer veriyor. Bunlar içerisinde bazıları üst düzey yöneticiler tarafından bile açıklanabiliyor. Bugüne kadar Facebook ile alakalı yaşanan gelişmeler genellikle sadece merkezden yorumlanırdı.


Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Özkaya Matraş, öncelikle bunun işletmeler için yapıldığını söyledi. İşletmeler kullanıcılarla temas kurmak iste bunu reklamlar aracılığıyla yapabiliyor. WhatsApp bize ait verileri kullanarak işletmelerin nokta atışı yapmasını sağlıyor.

Trump taraftarları Facebook yasağı aldı: Facebook News yenileniyor!

Bizlerle ait veriler Facebook tarafından kullanılıyor ve böylece işletmeler daha fazla doğru kişiye ulaşabiliyor. Ayrıca yine Facebook yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre uçtan uca şifreleme konusunda hiçbir sorun yaşanmayacak. Yani WhatsApp bu şekilde bizlere ait verilere ulaşamayacak.
Peki siz Facebook yetkilileri tarafından yapılan bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!
iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!