WhatsApp istenilen özelliği getiriyor

WhatsApp, “sadece bir kez görüntüle” seçeneğiyle gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek.

Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp’taki “Sadece Bir Kez Gör” seçeneği, kullanıcıların başkalarına, bir kez görüntülendikten sonra kaybolan mesajlar göndermesine olanak sağlıyor. Ancak bugüne kadar bu özellikte ciddi bir açıklık mevcuttu.

Çünkü mesaj gönderilen kişi, gönderilen medyayı sadece bir kez görüntüleyebiliyor olsa da, bu sırada bu medyanın ekran görüntüsünü alabiliyordu. Bu doğrudan özelliğin amacına ters düşen bir durum. Bu yüzden bu özellik amacına pek hizmet etmiyordu aslında. Ancak Meta sonunda bu problemi çözüyor.

Gelen son haberlere göre Meta çok yakında yayınlayacağı yeni güncellemeyle birlikte bu özellikteki açığı kapatacak. Bu güncellemenin ardından, “Sadece Bir Kez Görüntüle” seçeneği kullanılarak gönderilen resim ve videoların ekran görüntüsünün alınmasına izin verilmeyecek. Telegram gibi diğer uygulamaların aksine WhatsApp, ekran görüntüsü aldığınızı karşı tarafa haber vermeyecek. Ancak uygulamada ekran görüntüsü aldığınızda, otomatik olarak uyarı çıkarak bu görüntüyü almanıza izin verilmediği bildirilecek ve ekran görüntüsü alınması engellenecek. Bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Yeni bir The Witcher oyun üçlemesi geliyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!