Whatsapp o soruna çözüm buldu

Whatsapp, firmanın bu unvanını koruması için yenilikler ve güncellemeler yapması şart diyebiliriz. Bu doğrultuda da firma yeni bir geliştirme üzerinde çalışıyor.

Whatsapp bir süre önce uçtan uca şifreleme özelliğinin yanı sıra, kişisel bilgilerin paylaşımı konusunda oldukça büyük eleştirilere maruz kalmış, önemi denebilecek bir kullanıcı kaybı da yaşamıştı. En büyü rakibi Telegram’a kullanıcılarını kaptırsa da kullanım oranı olarak hala açık ara zirvede yer alıyor.

Firmanın bu unvanını korumak için kullanıcıların uygulamaya bağlılığını artıracak güncellemelere devam ediyor. Son zamanlarda, WhatsApp tek bir gruba katılabilecek kişi sınırını 256 kişiden 1024 kişiye çıkardı. Ancak, limit yükseltmenin ana dezavantajı bildirimlerdir. Çok sayıda aktif katılımcının bulunduğu gruplarda bildirimleri manuel olarak devre dışı bırakmazsanız, cihazınıza bildirimler gelmeye devam ediyor, bu da bir hayli can sıkıcı olabiliyor, firma bu duruma bir çözüm bulmuş durumda.

Gelen raporlara göre WhatsApp beta sürümü 2.22.23.9, 256’dan fazla kişiden oluşan grupların varsayılan olarak otomatik olarak sessize alındığı yeni bir özellik içeriyor. Bu, 256 üyeye ulaştıklarında katıldığınız gruplar için geçerli. Şirket ayrıca 257. üye katıldığında grupları otomatik olarak sessize alacak. İsterseniz grubun sesini manuel olarak açabilirsiniz. Grup iyi yönetiliyorsa ve tartışmaya katılmak istiyorsanız bu mümkün olabilir.

Büyük grup davranışındaki bu değişiklik kademeli olarak uygulanıyor, ancak şimdilik sadece birkaç beta test kullanıcısı buna erişebiliyor gibi görünüyor. İşlev oldukça kullanışlı ve kısa süre içinde WhatsApp’ın kararlı sürümüne dahil edileceğini tahmin ediyoruz, ancak mesajlaşma servisi bir tarih belirtmedi veya özellik üzerinde çalıştığını hiç kabul etmedi.

Lenovo, katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayar prototipini tanıttı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Bu meslekler, yapay zekanın etkisinden etkilenmeyecek! Sektör çalışanları rahat bir nefes aldı
Türkiye cep telefonu kullanımında Avrupa'nın 2 katı!
Google'un Yenilikçi Yapay Zeka Ürünlerine Tanıtımı: Yenilikler ve İlerlemeler
Google, ChatGPT'ye rakip olmak için yeni uygulamalarını tanıttı!
Robotik kodlama ve yapay zeka arasındaki ilişki