Olay, Hindistan’a bağlı Keşmir bölgesindeki halk olayları nedeniyle bölgenin internetinin kesilmesinden kaynaklanıyor. Hindistan’dan ayrılmak isteyenlerin gösteri ve eylem yaptığı Keşmir ’de internet 4 aydır kesik.
Hindistan yönetimi, protestocuların organize olmasını ve dünyaya haber yayını yapmasını engellemek için bölgeye 4 aydır internet erişimi vermiyor. Bu da WhatsApp’ın kullanıcı sözleşmesine göre, inaktif hesapların otomatik olarak silineceği kuralının devreye girmesine neden oldu ve on milyonlarca Keşmir sakininin WhatsApp hesapları otomatik olarak silindi.
1 milyardan fazala nüfusa sahip Hindistan tek başına 400 milyon WhatsApp kullanıcısyla Facebook’un en büyük müşterilerinden biri. Keşmir’de de on milyonlarca WhatsApp kullanıcısı bulunduğu tahmin ediliyor.
Dolayısıyla, Hindistan yönetiminin internet yasağı nedeniyle çok geniş bir kullanıcı kitlesi aylardır WhatsApp’ı ve diğer internet servislerini kullanamıyor. Bu aynı zamanda dev internet şirketleri için bütç rakamarında küçük de olsa fark yaratacak bir gelir kaybı anlamına geliyor.
WhatsApp sözcüsü ; dünyanın her noktasındaki insanlara hizmet götürmek için çalıştıklarını ama uygulamanın inaktif hesapları otomatik olarak silmek üzere programlandığını dile getirdi.
Keşmir kullanıcıları tekrar online olduklarında yeni hesap açarak WhatsApp’ı kullanmaya başlayabilirler ancak eski hesaplarına bağlanamayacakları için eski sohbetlerinde arşivli duran yazışmalara ve dosyalara ulaşmaları mümkün olmayacak.
Huawei FreeBuds 3 kablosuz kulaklık inceleme
Çoğu modern şirketin ve profesyonelin artık iş dünyasıyla ilgili yazışmalarını da WhatsApp üzerinden yürüttüğünü ve bu sohbetleri arşiv olarak kullandıklarını da hatırlamak gerekiyor.