Whatsapp'ı açtığınızda şaşırmayın: Tüm cihazlarda yeni tasarıma geçildi!

Pardon, Meta'nın sahibi olduğu web tabanlı mesajlaşma uygulaması Whatsapp, hem iOS hem de Android için tasarımını yeniledi. Yenilenen tasarımıyla ilgili detaylar şöyle...

Whatsapp, iOS ve Android uygulamaları için yeni bir tasarım güncellemesini resmi olarak duyurdu.

WHATSAPP, BÜTÜN CİHAZLARDA TASARIMINI YENİLEDİ

Whatsapp, yeni güncellemeyle yeşil tonlarını daha yoğun olarak kullanarak bildirim rozetleri ve butonlar gibi öğelerde yeşilin hakim olduğunu belirtti. Android'de yapılan değişiklikler ise sekme çubuğunun ekranın altına taşınmasıyla ve iPhone sürümüne daha benzer bir görünüm kazanmasıyla öne çıkıyor.

Koyu Mod kullanıcılarının isteği üzerine, Whatsapp renkleri daha yüksek kontrast ve koyu tonlarda ayarladı, böylece düşük ışıklı ortamlarda göz yorgunluğunu azaltmayı amaçladı. Ayrıca, simgeler ve illüstrasyonlar daha yuvarlak ve kontürlü bir stile güncellendi. Uygulamaya yeni animasyonlar ve sohbet duvar kağıtları da eklenerek kullanıcı deneyimi geliştirildi.

WHATSAPP'IN YENİ GÜNCELLEMESİ BEKLENİYOR

Meta'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Whatsapp'ta yaptığımız iş, her gün dünya çapında 2 milyardan fazla insanın iletişim kurma biçimini şekillendiriyor. Bu rolü ciddiye alıyor ve kullanıcılarımız için doğru olanı yapmak üzere ayrıntılara odaklanıyoruz. Sadece sorunsuz çalışan değil, aynı zamanda telefonunuzun doğal bir uzantısı gibi hissettiren ve günlük hayatınızda önemli olan konuşmalara odaklanmanızı sağlayan bir uygulama yaratmayı hedefliyoruz. Tasarımımız insanların WhatsApp'ta iletişim kurma biçimlerini geliştirdiğinde ve onlara yeni yollarla bağlantı kurma gücü verdiğinde başarıya ulaştığımıza inanıyoruz."

Bu değişiklikler uzun bir süredir Whatsapp beta kullanıcıları tarafından test ediliyordu, ancak şimdi dünya genelinde tüm kullanıcılar için kullanıma sunuluyor. Geçtiğimiz ay Whatsapp, iOS uygulamasını güncelleyerek geçiş anahtarı desteğini eklemişti. Kullanıcılar, uygulamanın bir sonraki güncellemesini merakla bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.