WhatsApp'tan yeni özellik: Artık ekran görüntüsü alınamayacak!

Meta, iddiaya göre WhatsApp'ta profil fotoğrafı ekran görüntüsü alma özelliği üzerinde çalışarak, kullanıcıların profil fotoğraflarının izinsiz olarak kaydedilmesine engel olacak yeni bir gizlilik özelliği geliştiriyor.

Meta'nın geliştirdiği yeni bir özellik, WhatsApp kullanıcılarının profil fotoğraflarının izinsiz olarak ekran görüntüsü alınmasını engellemeye yönelik çalışmalarını içeriyor. Bu özellik, WhatsApp'ın Android beta sürümünde ortaya çıktı ve kullanıcıların profil fotoğraflarının gizliliğini artırmayı amaçlıyor.

Yeni özellik, ayarlar menüsünün gizlilik bölümünde yer alacak gibi görünüyor. Android'deki en son WhatsApp beta sürümünde, ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda, "uygulama kısıtlamaları nedeniyle" ekran görüntüsü alınamadığını belirten bir bildirimle karşılaşacaksınız.

WhatsApp, yaklaşık beş yıl önce kullanıcıların "başkalarının profil fotoğraflarını" kaydetmesini engelleyen bir özelliği kullanıma sunmuştu. Yeni ekran görüntüsü engelleme özelliği, kullanıcı gizliliğini daha da güçlendirmeyi amaçlayarak, WhatsApp'ın fotoğraf paylaşımının güvenliğini artırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor