WHO Başkanı Ghebreyesus "Batı Şeria'da derinleşen sağlık krizinden endişe duyuyoruz"

WHO Başkanı Ghebreyesus, İsrail'in Batı Şeria'daki sağlık krizine dikkat çekti. Saldırıların sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini belirterek uluslararası insancıl hukuka ve sağlık hizmetlerinin kutsallığına saygı çağrısı yaptı.

WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Batı Şeria'daki sağlık altyapısına yönelik saldırılar ve artan hareket kısıtlamalarının yol açtığı krize dikkat çekerek uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Ghebreyesus, bir sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Batı Şeria'daki saldırıları ve işgal altındaki durum hakkında endişelerini dile getirdi.

"Batı Şeria'da derinleşen sağlık krizinden endişe duyuyoruz." diyen Ghebreyesus, bölgedeki sağlık altyapısına yönelik saldırıların ve artan hareket kısıtlamalarının sağlık hizmetlerine erişimi engellediğini vurguladı.

Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 124'ü çocuk olmak üzere 500 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 5,150'den fazla kişinin yaralandığını belirten Ghebreyesus, bu durumun zaten zor durumda olan sağlık tesislerini daha da zorladığını ifade etti.

"Sivillerin ve sağlık hizmetlerinin acil ve aktif bir şekilde korunması çağrısında bulunuyoruz." diyen Ghebreyesus, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini ve bu durumun sağlık hizmetlerinin kutsallığına her zaman saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.