Wİ-Fİ sinyalleri 3D fotoğraf çekiyor

Alman bilim insanları, Wİ-Fİ sinyallerinin duvardan geçip alıcıya ulaştıktan sonraki yansımalarını 3 boyutlu fotoğraflar elde etmek için kullanmaya çalışıyor.Business Insider'a konuşan Munich Teknik Üniversitesi’nde fizik...

Alman bilim insanları, Wİ-Fİ sinyallerinin duvardan geçip alıcıya ulaştıktan sonraki yansımalarını 3 boyutlu fotoğraflar elde etmek için kullanmaya çalışıyor.

Business Insider'a konuşan Munich Teknik Üniversitesi’nde fizik öğrencisi olan Philipp Holl, bitirme tezi projesi kapsamında Wİ-Fİ teknolojisini kullanarak geliştirdiği teknik ile bir oda içindeki cisimlerin hologramlarını yaratılabileceğini ifade etti.

Şimdiye kadar Wİ-Fİ teknolojisi ile oluşturulan sistemler, Wİ-Fİ antenleri kullanılarak izinsiz giriş tespiti yapabiliyor, cisimler takip edebiliyor ve 2 boyutlu görüntüler oluşturubiliyordu. Holl’e göre bir odanın 3 boyutlu görseli ilk kez oluşturulmaya çalışılıyor. Ürettikleri teknolojinin henüz prototip aşamasında ve çok kısıtlı çözünürlüklerde çalıştığını ifade eden Holl’ün geliştireceği sistem, bir kamyona yerleştirilecek antenler yardımıyla deprem sonrası enkaz altında kalanların tespitinden ajanlığa kadar geniş bir kullanım alanı sağlayabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
TikTok, ABD Hükümetine Karşı Dava Açtı!
iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!