WikiLeaks Editörü: Assange'ın ABD'ye İadesi, Gazeteciliğin Sonu Olur!

WikiLeaks Editör Vekili Kristinn Hrafnsson, Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmesinin gazeteciliği sona erdirebileceğini açıkladı. Assange'ın eşi Stella Assange ise mahkeme önünde yaptığı açıklamada, davanın basın özgürlüğüne doğrudan bir saldırı olduğunu vurguladı.

WikiLeaks Editör Vekili Kristinn Hrafnsson, İngiltere'de tutuklu bulunan Julian Assange'ın ABD'ye iade davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hrafnsson, WikiLeaks'in kurucusu Assange'ın ABD'ye iadesinin "gazeteciliğin sonu olacağını" belirterek, bu durumun basın özgürlüğüne büyük bir darbe vuracağını ifade etti.

ABD'YE İADE DAVASI LONDRA'DA GÖRÜLÜYOR

Ekim 2010'da, ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları ortaya çıkaran binlerce gizli belgeyi yayınlayan Assange'ın ABD'ye iade davası, Londra'daki Yüksek Mahkemede görülmeye başlandı. Hrafnsson'un açıklamaları, bu önemli davaya dair uluslararası gündemi etkileme potansiyeline sahip.

STELLA ASSANGE: DAVA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN SALDIRI

Assange'ın eşi Stella Assange, mahkemenin önünde yaptığı açıklamada, eşine karşı açılan davayı basın özgürlüğüne doğrudan bir saldırı olarak nitelendirdi. ABD'nin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Afganistan'daki faaliyetlerine ilişkin soruşturmayı engellemek için her türlü çabayı gösterdiğini belirterek, davanın bu bağlamda büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

ASSANGE: ABD HUKUK SİSTEMİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR

Assange, mahkemede yaptığı konuşmada WikiLeaks'in ifşaatlarının çeşitli uluslararası mahkemelerde kanıt olarak kullanıldığını belirtti. ABD'nin, insanları takip etmek, yargılamak ve gözlerini korkutmak için hukuk sistemini kötüye kullandığını iddia ederek, adillikten bahsedilemeyecek bir durumda olduklarını ifade etti. Assange, duruşmanın sonucunun, örtbas etmenin boyutlarını ortaya koyacak önemli bir aşama olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 63 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail'deki Hapishanelerde Tutulan Filistinli Kadınların Zorlu Şartları
Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu