WikiLeaks'in kurucusu: E-postaları 14 yaşında bir çocuk bile ele geçirebilir

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, Fox News'e verdiği röportajda, Demokrat aday Hillary Clinton'ın seçim kampanyasını yürüten John Podesta'nın e-postalarının ele geçirilmesi konusunda herhangi bir devleti suçlamanın gereksiz...

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, Fox News'e verdiği röportajda, Demokrat aday Hillary Clinton'ın seçim kampanyasını yürüten John Podesta'nın e-postalarının ele geçirilmesi konusunda herhangi bir devleti suçlamanın gereksiz olduğunu çünkü bunun 14 yaşındaki birinin  yapabileceği kadar kolay bir iş olduğunu belirtti.

Assange, "Podesta'nın, kendisinden bilgi çalmak için gönderilen bir yemleme e-postasına cevap verdiğini gösteren bir dizi e-posta yayınladık. Podesta (bu yemleme e-postasına cevap verip) şifresinin, 'password' (şifre) kelimesi olduğunu ele verdi" diye devam etti. Bunların yanı sıra Assange, Podesta'nın e-postalarının ne Rusya hükümetinden ne de herhangi bir taraf devletten aldıklarını vurguladı: "Aylardır kaynağımızın Rusya hükümeti ve taraf bir devlet olmadığını söylüyoruz."

Öte yandan Assange, ABD yönetiminin, WikiLeaks'in ismini bile anmadan siber saldırıların ardında Rusya'nın olduğunu iddia etmekle Trump'ın meşru başkan olmadığını söylemeye çalıştıklarını belirtti.

TRUMP: NEDEN BU KADAR DİKKATSİZLER?

Assange'ın Fox News'e yaptığı bu açıklamalar karşısında Trump da kayıtsız kalmadı. Twitter'dan yaptığı açıklamada Demokratları e-postları konusunda dikkatsiz olmaları nedeniyle eleştiren Trump şu ifadeleri kullandı: "Julian Assange 14 yaşındaki birinin bile Podesta'yı hackleyebileceğini söyledi. DNC (Demokratik Ulusal Komite) neden bu kadar dikkatsiz? (Assange) kendisine bilgileri verenin Ruslar olmadığını da söyledi ifadelerini kullandı."

?ABD'deki başkanlık seçimleri öncesinde Podesta'nın e-postaları hacklenmişti. Podesta'nın yazışmaları, Wikileaks'te paylaşılmıştı.

Demokratlar ve istihbarat ajansları, Clinton'ın Cumhuriyetçi aday Donald Trump karşısında yenilgiye uğramasının sebebi olarak gösterdiği bu e-postaların WikiLeaks'e Rus hükümetinin desteklediği hackerlar tarafından verildiğini savunuyor.

CIA’in de aralarında olduğu istihbarat örgütlerinin yetkilileri, Rusya’nın siber saldırılar üzerinden Trump’ın başkan seçilmesine yardım ettiği konusunda ''oldukça emin’ olduklarını söylemişti. Buna inanmalarının sebeplerine ilişkin bir kanıt sunmayan istihbarat ajanslarının siber saldırı iddialarına ilişkin hazırladıkları raporu yarın Trump’a sunması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek