Wilders 'İslam’ın yasaklanması'! Wilders ne oldu? Wilders geri çekti! Geri adımın arka perdesi..

Hollandalı ırkçı bir siyasetçi olan Geert Wilders, 2018'de parlamentoya sunduğu yasayı geri çekme kararı ile gündeme düştü! Ülkedeki camilerin kapanmasını ve Kuran'ın yasaklanmasını da içeriyordu! Yasa tasarısı önergesini geri çekti! Wilders'e ne oldu?

22 Kasım Hollanda parlamento seçimlerini kazandıktan sonra İslam karşıtı görüşlerini yumuşattı.

WİLDERS CEPHESİNDE NELER OLUYOR?

Sinyali veren Özgürlük Partisi ve PVV'nin ırkçı lideri Geert Wilders, daha önce Temsilciler Meclisi'ne sunulan "Hollanda'da İslam'ın yasaklanması" ve oy kullanma hakkının elinden alınmasını öngören yasa tasarılarını geri çekti.

Çifte vatandaşlığa sahip olanlar için seçilir. Wilders'ın tutumu, Salı günü başlayacak koalisyon görüşmeleri öncesinde potansiyel hükümet ortakları olan diğer üç sağ partiye güçlü bir mesaj niteliğinde... Üç sağ partiye yaranma çabaları tahmin ediliyor.

PVV liderinin sunduğu öneriler yeterli sayıda milletvekili alamadığı için parlamento arşivlerinde bekliyordu. Hollanda medyasına göre PVV lideri Wilders, aynı zamanda kendi partisinin ideologu olan Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Martin Bosma'ya bir mektup yazarak İslam ve çifte yasak önerilerini geri çektiğini duyurdu. Wilders'in bu kararı; vatandaşlara En son 21 Aralık'ta yapılan koalisyon görüşmeleri, siyasi çöküşün ardından yarın yeniden başlayacak.

Wilders "Müslüman karşıtı ve göçmen karşıtı" yasa tasarılarını sunduğunda, parlamentodaki diğer partilerin liderleri, böyle bir yasanın ülke anayasasında güvence altına alınan dini özgürlüklerin kapsamına aykırı olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Ve 22 Kasım’daki genel seçimleri kazandıktan sonra İslam karşıtı görüşlerinde 'yumuşama' sinyali veren Özgürlük Partisi'nin (PVV) ırkçı lideri Geert Wilders, daha önce temsilciler meclisine sunduğu “Hollanda’da İslam’ın yasaklanması” ve çifte vatandaşlığı bulunanlara seçme ve seçilme hakkı verilmemesine ilişkin yasa tasarılarını geri çekti.

Wilders'ın bu tutumu, salı günü başlayacak koalisyon pazarlıkları öncesi, olası hükümet ortağı diğer 3 sağ partiye 'güçlü bir mesaj' olarak değerlendiriliyor.

PVV liderinin sunduğu yasa tasarıları, yeterli sayıda milletvekilinin desteğini alamadığı için, meclis arşivinde bekliyordu.

Hollanda medyasına göre, PVV lideri Wilders, aynı zamanda kendi partisinin ideoloğu olan Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Martin Bosma’ya bir yazı yazarak, İslam’ın yasaklanması ve çifte vatandaşlarla ilgili yasa tasarılarını geri çektiğini bildirdi.

En son 21 Aralık'ta yapılan koalisyon görüşmeleri, verilen siyasi aradan sonra yarın yeniden devam edecek.

Wilders’in “İslam ve göçmen karşıtı” yasa tasarılarını sunmasının peşinden parlamentodaki diğer partilerin liderleri tepki göstererek, böyle bir yasanın ülkenin anayasasında güvence altına alınan dini özgürlükler kapsamına aykırı olduğunu dile getirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'