Windows 10'un son kez kullanılacağı tarih açıklandı!

Microsoft, Windows 10 için son sürümün yayımlandığını duyurdu. Windows 10 22H2, işletim sisteminin son versiyonu olarak kalacak. 14 Ekim 2025’e kadar aylık güvenlik güncellemeleri yapılacak. Ancak bu tarihten sonra kullanıcılar, güvenlik güncellemeleri için ücret ödemek zorunda kalacak.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için son sürümün duyurusunu yaptı. Mevcut sürüm olan Windows 10 22H2, işletim sisteminin son resmi versiyonu olarak kalacak. Bugünden itibaren yapılacak her aylık güncellemenin bir yıl içinde son bulmasıyla, Windows 10'a veda süreci başlamış oldu.

GÜVENLİK GÜNCELLEMELERİ SINIRLI SÜREDE DEVAM EDECEK


2023 Ocak ayında satışları durdurulan Windows 10, artık son bir yıla girdi. Microsoft, bu süreçte her ay yalnızca bir güvenlik güncellemesi yayınlayacak. Bu güncellemeler, 14 Ekim 2025 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihten itibaren, işletim sistemi için herhangi bir güncelleme, güvenlik yaması veya yeni sürüm sunulmayacak.

ÜCRETLİ DESTEK SEÇENEĞİ


Microsoft, 14 Ekim 2025'ten sonra Windows 10 kullanıcılarının güvenlik güncellemelerini alabilmesi için bir ücret ödemesi gerektiğini açıkladı. Bu program çerçevesinde, ilk yıl için bilgisayar başına 61 dolar talep edilecek. İkinci yıl bu ücret iki katına çıkacakken, üçüncü yıl ise dört katına kadar yükselebilecek. Üç yıllık toplam maliyet, bilgisayar başına 427 dolara ulaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.