Windows 11 Kullanıcılarında Yüksek CPU Sorunu

Windows 11 kullanıcıları, yüksek CPU kullanımı sorunları yaşıyor. Insider programı katılımcıları, Phone Link uygulamasının bilgisayar performansını olumsuz etkilediğini rapor ediyor. Sorunun kaynağı Microsoft'un Çapraz Cihaz Hizmeti'nde bulunuyor.

Windows 11 kullanıcıları arasında yaygınlaşan performans sorunlarına, özellikle yüksek CPU kullanımı ve Phone Link uygulamasının etkisi üzerine odaklanan yeni raporlar, Microsoft'un Çapraz Cihaz Hizmeti'nin bu platformdaki rolünü tartışmaya açıyor.

Windows 11'in piyasaya çıkmasından bu yana performans sorunları devam ediyor. Son raporlara göre, Windows 11 Insider programına katılan test kullanıcıları, yüksek CPU kullanımı sorunlarıyla karşı karşıya. Bu durum bilgisayarların performansını olumsuz etkiliyor.

Shiftdelete'in haberine göre, Windows 11'deki bu sorunun kaynağı Microsoft'un Çapraz Cihaz Hizmeti'nde (Cross Device Service) bulunuyor. Bu hizmet, bilgisayarlar ve telefonlar arasında dosya paylaşımı ve senkronizasyonu sağlıyor.

Insider önizlemesinde yer alan yeni Phone Link uygulaması, yüksek CPU kullanımının ana sebebi gibi görünüyor. Kullanıcılar, hizmetin boşta durumdayken bile CPU'nun %10'unu tükettiğini belirtiyor. Bu da Phone Link'in kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.