Windows'a yeni özellik geliyor!

Windows kullananların deneyimlerini kolaylaştırabilmek isminde güncellemelerine devam ediyor. Win 11’e kazandırılacak yeni özellik yardımıyla Android cihazlardan senkronize edilecek olan fotoğraflaın içindeki metinler seçilip kopyalanabilecek.

WINDOWS 11'İN YENİ ÖZELLİĞİ: ANDROID'DEN FOTOĞRAF METNİ KOPYALAMA

Windows, kullanıcı deneyimini geliştirmek için güncellemelerine devam ediyor. Windows 11'e kazandırılacak yeni bir özellik sayesinde, Android cihazlardan senkronize edilen fotoğraflardaki metinler seçilip kopyalanabilecek.

PHONE LINK VE SENKRONİZASYON

Windows Phone Link, telefon ile bilgisayar arasında bağlantı kuruyor. Android kullanıcıları için büyük bir kolaylık sağlayan bu özellik, telefon tarafında "Link to Windows" olarak biliniyor. Ancak, bu kapsamlı özellikler iOS tarafında mevcut değil. Apple cihazlar senkronize edildiğinde sadece bildirimler, mesajlar ve çağrılar Bluetooth üzerinden senkronize edilebiliyor.

ANDROID'DEN METİN KOPYALAMA ÖZELLİĞİ

Phone Link'in yeni özelliği sayesinde Android cihazlardan senkronize edilen fotoğraflardaki metinler doğrudan kopyalanabilecek. Bu özelliği deneyen kullanıcılar, sonuçların başlangıç için fena olmadığını belirtse de, bazen Samsung ve Apple'ın metin çıkarıcılarına göre daha fazla hata yapabildiğini ifade ediyorlar.

YENİ ÖZELLİĞİN KULLANILABİLİRLİĞİ

Bu yeni özellik şu anda sadece Release Preview Insider sürümlerinde aktif olarak kullanılabiliyor. Ancak, yakın bir zamanda tüm kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.