Wushu'da her gün yeni skandal 7 şampiyonluğu olduğu söylenen federasyon başkanvekilinin kızının 1 şampiyo

Yarışmacı olarak katıldığı turnuvaya hakem olarak da katıldığı ortaya çıkan TWF Başkanvekilinin kızı Elif Akyüz'ün 7 dünya şampiyonluğu olduğu söyleniyordu. Akyüz'ün bir şampiyonluğu olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Wushu Federasyonu'na ilişkin neredeyse her gün yeni skandal haberleri geliyor.

Son olarak yarışmacı olarak katıldığı turnuvaya hakem olarak da katıldığı ortaya çıkan ve 7 dünya şampiyonluğu olduğu ileri sürülen TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif Akyüz'ün 1 şampiyonluğu olduğu ortaya çıktı. 

BirGün'den Eren Tutel'in , Uluslararası Wushu Federasyonu'nun (IWUF) resmi sitesinde yer alan bilgilerden aktardığına göre, Akyüz'ün 2011'de Ankara'da düzenlenen dünya şampiyonasındaki birinciliği dışında başka bir şampiyonluğu bulunmuyor. 

O ŞAMPİYONLUKTA ŞAİBELİ

 

Söz konusu şampiyonada Abdurrahman Akyüz'ün kızının şampiyon olması için hakemlere rolex saat ve bir miktar para verildiği iddia edilmişti.

RESMİ STATÜ TAŞIMIYOR

Elif Akyüz'ün kazandığını iddia ettiği diğer 6 dünya şampiyonluğu ise resmi şampiyonluk statüsü taşımıyor. Sporun içinden gelenlere göre festival şeklinde geçen bu şampiyonalarda wushunun popülerleşmesi amaçlanıyor ve aynı branşta yarışan birçok sporcuya madalya veriliyor.

Ayrıca Abdurrahman Akyüz'ün diğer çocukları Necmettin Erbakan Akyüz'ün iddia ettiği gibi 5, Fatma Akyüz'ün ise üç dünya şampiyonluğu bulunmuyor. Bu iki sporcunun düzenlenen hiçbir resmi dünya şampiyonasında madalya kazanabilmiş değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fenerbahçe'yi Eleyen Olympiakos, Dev Rakibine Gol Vurdu!
Teknik adam istifa etti!
Galatasaray, Sivasspor maçı için hazırlıklara devam etti
Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursaspor-Vanspor FK Maçını Seyircisiz Oynanması Kararını Aldı
Mourinho Takım Arayışında: İyi Antrenman Tesisleri Öncelikli!