X, İran'ın dinî lideri Hamaney adına açılan yeni hesabı askıya aldı!

İran'ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yeni açılan X hesabı, İbranice mesajlar yayımladıktan sonra askıya alındı. Hesabın kapatılma gerekçesi henüz açıklanmadı. Hamaney, İsrail'in saldırılarına atıfta bulunarak İran halkının gücünü vurguladı.

İran'ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney’in daha önce kapatılan Facebook ve Instagram hesaplarının ardından yeni açılan X hesabı da askıya alındı. Hesapta İbranice mesajlar yayımlanıyordu.

Hesap, pazartesi sabahı erken saatlerde askıya alındı ve askıya alma gerekçesi henüz açıklanmadı.

Hamaney adına mesajlar paylaşan bu X hesabı, pazar günü "En merhametli Tanrı’nın adıyla" ifadesiyle açılmıştı. Hamaney’in ofisi, geçmişte farklı dillerde mesajlar içeren çeşitli X hesapları kullanmıştı.

Cumartesi günü İsrail'in İran’a yönelik saldırısına atıfta bulunan ikinci mesajda ise "Siyonistler İran mevzusunda yanlış hesaplama yapıyorlar. İran'ı tanımıyorlar. İran halkının gücünü, inisiyatifini ve kararlılığını hala doğru bir şekilde anlayamadılar" ifadeleri yer aldı.

X'in bu kararı, İsrail'in İran’a yaptığı ilk açık saldırının ardından geldi. Hamaney, pazar günü yaptığı bir konuşmada, İsrail'in bu ay gerçekleştirdiği saldırıların "abartıya kaçmaması veya küçümsenmemesi gerektiğini" belirtti, ancak misilleme çağrısında bulunmaktan kaçındı.

Daha önce, Şubat ayında Meta, 7 Ekim 2023’teki İsrail saldırısına destek verdiği gerekçesiyle Hamaney’in Facebook ve Instagram hesaplarını kapatmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.