Xbox One satışları düşse de oyun gelirleri arttı!

Microsoft konsol tarafında istediğini başarıyor gibi. Xbox One satışları son çeyrekte düşse de oyun gelirleri önemli ölçüde arttı. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Microsoft konsol tarafında farklı bir strateji izliyor. Xbox’ın başında bulunan isim olan Phil Spencer çok konsol satmak yerine, daha çok servis abonesi edinmeyi amaçlayan bir isim. Zaten kendisi de bu durumu son röportajlarında sıklıkla dile getiriyor.

Zaten Microsoft’un üzerinde çalıştığı xCloud teknolojisi de şirketin satılan konsol sayısından ziyade servis aboneliklerine önem verdiğinin en büyük kanıtı.

Son mali çeyrek raporlarına göre Microsoft istediğini almış durumda. 1 Temmuz – 30 Eylül tarihlerini kapsayan mali çeyrek raporlarına göre Xbox’ta oyun gelirlerinde önemli artışlar yaşandı.

Xbox One satışları düşüşte, Game Pass ise parlamaya devam ediyor

Genele bakıldığında bu çeyrekte Xbox One’nın satışlarının yüzde 27 oranında düştüğü gözleniyor. Elbette bu durumda Kasım ayında yeni nesil konsolların çıkacak olması da önemli bir paya sahip.

Konsol satışları düşse de Microsoft oyun bölümünde genel olarak gelirlerde artış yaşadı. Bir önceki mali çeyreğe oranla gelirler yüzde 22 oranında arttı. Bu artışta Microsoft’un servis aboneliklerinin önemli bir payı olduğu belirtildi. Zira sadece servis aboneliklerinde gelirlerin yüzde 30 oranında arttığının da altı çizildi.

Görünen o ki yeni nesil Microsoft, servisler sayesinde çok daha büyük paralar kazanacak. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Cyberpunk 2077 yine ertelendi! İşte detaylar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
TikTok, ABD Hükümetine Karşı Dava Açtı!
iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!