X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme

X'te (Twitter), engellenen kullanıcıların gönderilere yanıt verebilmesini sağlayacak yeni bir güncellemeyle kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Engelleme özelliğinde daha fazla değişiklik olabileceği belirtiliyor. Elon Musk'ın önceki yorumlarıyla uyumlu bir adım.

X'te (Twitter), engelleme özelliğine dair önemli bir değişiklik yapıldı: Artık engellenen kullanıcılar gönderilere yanıt verebilecek. Bu güncelleme, kullanıcı deneyimini iyileştirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Ancak, şirketin engelleme özelliği üzerinde daha fazla değişiklik yapabileceği belirtiliyor, bu da Elon Musk'ın önceki yorumlarına uyumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'te (Twitter) engelleme özelliğini pek sevmediği artık birçok kişi tarafından biliniyor. Ancak bu özelliğin kaldırılması gibi bir güncelleme şu ana kadar gündemde değil. Bunun yerine X'te engelleme özelliğiyle ilgili bazı değişiklikler yapıldı.

Engellenmiş kullanıcılar bile artık gönderilere yanıt verebilecekler. Öncesinde, bir kullanıcı birini engellemiş olsa da ve gene de gönderilerine yanıt verebiliyordu. Engellenen kişi bu yanıtı göremiyor ya da kendisini engelleyen kişinin gönderileriyle etkileşime geçtiğini bilemiyordu. Ancak bu değişiklikle birlikte artık bu durum geri alınıyor ve kullanıcılar, paylaşım yapan kişi onları engellemiş olsa bile doğrudan yanıtları görebilecekler.

X'in mühendislik ekibinden yapılan açıklamada, engelleme özelliğinde daha fazla değişiklik olabileceği ima edildi. Şirket, "Amacımız, gönderilerin herkese açık görünürlüğünü korurken kullanıcıların deneyimlerini kontrol etmelerine olanak sağlamaktır" dedi.

Bu değişiklikler, Elon Musk'ın önceki yorumlarıyla uyumlu görünüyor. Musk, birçok kez halka açık bir engelleme özelliğinin pek anlam ifade etmediğini ve engellemenin DM'ler haricinde bir özellik olarak silinebileceğini belirtmişti. Dolayısıyla, engelleme özelliğinin tamamen ortadan kalkması kimse için bir sürpriz olmayacak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.