X'ten, TikTok ve Instagram'a Rakip Olacak Yeni Özellik!

Elon Musk'ın Twitter'ı, yepyeni bir video özelliğiyle TikTok ve Instagram'a rakip olmaya hazırlanıyor. Bu özellik, Vine'ın da geri dönüşünü sağlayabilir.

Elon Musk'ın Twitter'ı, TikTok ve Instagram'a rakip olacak yeni bir video özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Vine'ın da geri dönüşünü sağlayabilir.

X, TikTok ve Instagram'a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Elon Musk'ın Twitter'ı, TikTok ve Instagram Reels'a rakip olacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların ilgi alanlarına göre uyarlanmış kısa ve uzun videolardan oluşan bir akış sunacak.

X, bu özelliği bu yaz sonunda belirli bir kullanıcı grubuna sunmayı planlıyor. Bu hamle, Musk'ın Ekim 2022'de platformu satın almasından bu yana hayata geçirdiği vizyonun bir parçası.

Vine'ın Yeniden Doğuşu

Bu vizyon, bir zamanlar Twitter'a entegre edilmiş olan kısa biçimli video uygulaması Vine'ın da yeniden canlandırılmasını içeriyor. Musk, Nisan ayında Twitter hesabından Vine'ın geri getirilip getirilmemesi üzerine bir anket yaptı ve anketin %70'i olumlu çıktı.

Vine, zirve döneminde 200 milyon kullanıcıya sahipti ve Ice Bucket Challenge gibi viral trendlerle tanınıyordu. Uygulama, 2017 yılında Twitter'ın gelir elde edememesi nedeniyle kapatılmıştı.

TikTok Yasağı Fırsatı

TikTok'un ABD'de yasaklanma ihtimali, milyonlarca kullanıcıyı alternatif platformlara yöneltebilir. Bu durum X için bir fırsat yaratabilir.

Yeni özellik ayrıca, Twitter'ın 2021'de kapatmasından bu yana eksik olan bir hizmeti yeniden sunarak canlı yayın öğesini de içerecek.

X'in kaynakları, Vine'dan ilham alan bu konseptin, abonelik ve doğrulama hizmetleri gibi ücretli özellikler aracılığıyla gelir yaratma potansiyeli taşıdığına inanıyor.

X'in Geleceği

X'in yeni video özelliği, platformun TikTok ve Instagram ile rekabet etmesine yardımcı olabilir. Vine'ın geri dönüşü ise nostaljik bir etki yaratabilir ve yeni kullanıcılar çekebilir. X'in önümüzdeki dönemdeki başarısı, bu yeni özelliklerin ne kadar iyi karşılandığına bağlı olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.