Yabancı bankanın alımıyla o şirketin hisseleri hızla yükselişe geçti!

Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da (BIST) yaşanan hareketlilikte Bank of America'nın Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THYAO) hisselerindeki büyük alımı dikkat çekti. Bankanın 5,6 milyon lotluk alımı, THYAO hisselerini BIST100 endeksinden %7,77 oranında ayrıştırarak yükselişe geçirdi.

Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da (BIST) önemli hareketlenmeler yaşandı. BIST100 endeksi, bankalara ve Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THYAO) hisselerine gelen güçlü alımların etkisiyle %3,20 değer kazandı.

THYAO HİSSELERİNDE BANK OF AMERİCA'NIN ETKİSİ

Bu hareketlenmenin arkasında ise Bank of America'nın THYAO hisselerinde gerçekleştirdiği büyük alım etkili oldu. Bank of America müşterileri, THYAO hisselerinde toplam 37.255.873 lot işlem gerçekleştirerek bu hisselerde önemli bir alım yapmış oldu. Bu alımların net TL karşılığı 1.611.610.039 TL'ye denk geldi.

THYAO HİSSELERİ POZİTİF AYRIŞTI

Bank of America'nın alımlarıyla birlikte THYAO hisseleri, BIST100 endeksine göre %7,77'lik bir yükseliş göstererek 291,25 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bu, haftanın en dikkat çeken pozitif ayrışmalardan biri olarak kayıtlara geçti.

HAFTANIN SATIŞ HACMİ BELLİ OLDU

Öte yandan, haftanın en çok satışını gerçekleştiren kurumlar arasında Ak Yatırım ve OYAK Yatırım ön plana çıktı. Ak Yatırım 2.915.749 lotluk satışıyla, OYAK Yatırım ise 1.389.915 lotluk satışıyla belirgin bir satış hacmi oluşturdu.

Borsa İstanbul'da yaşanan bu hareketlenmeler, yatırımcıların dikkatini çeken ve piyasada yeni beklentilerin oluşmasına neden olan önemli gelişmeler arasında yer aldı. Bank of America'nın THYAO hisselerindeki büyük alımı, borsanın genel performansını olumlu yönde etkiledi ve haftayı yükselişle tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Sınır Ötesi Riyal Uygulaması: İran ve Rusya Ticarette Ulusal Para Birimlerini Tercih Ediyor
Altın sahipleri ve borçluları dikkate alsın! 24 yıllık bir rekor kırıldı!
Türkiye'nin Çay İhracatında Büyük Başarı: 102 Ülkeye 2,219 Ton Çay Satıldı!
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda'yı İnceleyecek: Rekabet Kanunu İhlali Şüphesi
TÜİK Verileri: Mart Ayında Türkiye'de Ticaret Satış Hacmi Arttı