YABANCI SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI Konut karşılığı vatandaşlığın etkisi

İstanbul'da 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi yabancı yaşıyor.

Türkiye'nin en büyük problemi haline gelmeye başlayan düzensiz göç akınında politikasızlıkla geçen yılların peşinden yerel seçimler yaklaşırken caydırıcılığı tartışmalı da olsa somut adım atılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmenlerin tespiti için göç mobil noktalarının kurulduğunu belitti.

İstanbul'daki geri gönderme merkezinin ekim itibariyle tamamlanacağını belirtip "Her şey çok farklı olacak" dedi. Yerlikaya'nın açıklamaları sonrası “Sınırlardan geçiler durdurulmadıkça bu yöntemin başarılı olması zor” yorumları yapıldı.

VATANDAŞLIK 6 YILDA 2 KAT ARTTI

Yasadışı göçle ilgili tartışmalar sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini paylaşarak İstanbul’da yaşayan yabancı sayısını paylaştı.

Gökce, paylaşımında "İstanbulumuzda 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşıyor. Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulaması 2017 yılında başlamıştı. Bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul’da yaşıyorken 6 yılda bu sayı yaklaşık 2 kat arttı" dedi.

Türkiye Haberleri

B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi
2024 Arefe günü ne zaman?
9. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek?
İzmit'te Alkol Etkisiyle Düşen Şahıs, "Tansiyonum Var" Diyerek Yardım İstedi
Bodrum'da Zeytin Çiçeği Festivali Coşkusu Başladı!