Yabancı yatırımcıların en fazla işlem gerçekleştirdiği hisse senetleri belirlendi

Ağustos ayı sonundan bu yana Borsa İstanbul’daki yabancı oranı ortalama yüzde 1 geriledi. Yabancıların son günlerde en çok aldığı ve en çok sattığı hisse senetleri belli oldu.

Borsa İstanbul'daki yabancı yatırımcı oranı, 2013 yılında görülen yüzde 66 seviyelerinden oldukça uzak kalarak Haziran 2023'teki en düşük seviye olan yüzde 27,43'ün üstünde seyretmeye devam ediyor. Ağustos 2024 sonu itibarıyla ortalama yüzde 1'lik bir gerileme gösteren yabancı oranı, şu an yüzde 38 seviyesinde bulunuyor.

İş Yatırım’ın yabancı oranları raporuna göre, son 10 gündür euro Yatırım (EUYO), Gimat Mağazacılık (GMTAS) ve Hitit Bilgisayar (HTTBT) hisselerinde yabancı payı artış göstermekte. Ege Profil (EGPRO) hissesinde 9 gün, DO-CO (DOCO) hissesinde ise 7 gündür yabancı oranları sürekli yükseliyor.

Öte yandan, Kerevitaş (KERVT) ve Selçuk Gıda (SELGD) hisselerinde yabancı oranı son 8 gündür düşüş gösterirken, Batısöke Çimento (BSOKE), ICBC Türkiye Bankası (ICBCT) ve Menderes Tekstil (MNDTR) hisselerinde de son 7 gündür yabancı payı azalmaya devam ediyor.

Son bir ay içinde yabancı yatırımcıların en fazla satın aldığı hisse DCT Trading Dış Ticaret (DCTTR) olurken, en çok sattığı hisse ise Lydia Yeşil Enerji (LYDYE) oldu.

Yılbaşından bu yana yabancı yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği hisseler ise Margun Enerji (MAGEN), Esenboğa Elektrik (ESEN) ve Akfen Yenilenebilir Enerji (AKFYE) oldu. Aynı dönemde en çok satış gerçekleştirdikleri hisseler arasında ise VBT Yazılım (VBTYZ), DO-CO (DOCO) ve Peker GMYO (PEKGY) yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.