Yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler açıklandı: Yatırımcılar köşeyi döndü!

Borsa İstanbul'da Ağustos ayı sonu itibarıyla yabancı yatırımcıların payına dair önemli veriler ortaya kondu. Yatırımcıların en çok alım ve satım yaptığı hisseler de netlik kazandı.

Ağustos ayının sonundan itibaren Borsa İstanbul'daki yabancı yatırımcıların payında belirgin bir düşüş yaşandı. Son verilere göre, yabancı yatırımcıların en fazla alım ve satım yaptığı hisse senetleri de netleşmiş durumda.

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı oranı, 2013'te yüzde 66 civarındayken, Haziran 2023'te bu oran yüzde 27,43 ile en düşük seviyesine geriledi. Ancak, Ağustos 2024 itibarıyla bu oranda yüzde 1’lik bir azalma ile birlikte yabancı yatırımcı oranı şu an yüzde 38 seviyesine çıkmış durumda.

YABANCI ORANI ARTIYOR

İş Yatırım’ın yabancı yatırımcı raporuna göre, son 10 gündür Euro Yatırım (EUYO), Gimat Mağazacılık (GMTAS) ve Hitit Bilgisayar (HTTBT) hisselerinde yabancı payı artış gösteriyor. Özellikle Ege Profil (EGPRO) hisselerinde son 9 gün, DO-CO (DOCO) hisselerinde ise 7 gündür yabancı oranı sürekli artıyor.

Diğer taraftan, bazı hisselerde yabancı payında düşüş gözlemleniyor. Kerevitaş (KERVT) ve Selçuk Gıda (SELGD) hisselerinde son 8 gün boyunca bir azalma yaşanırken, Batısöke Çimento (BSOKE), ICBC Türkiye Bankası (ICBCT) ve Menderes Tekstil (MNDTR) hisselerinde de son 7 gündür yabancı payı gerilemeye devam ediyor.

YABANCI YATIRIMCILARIN EN FAZLA SATTIĞI HİSSELER

Son bir ayda yabancı yatırımcıların en çok alım yaptığı hisse DCT Trading Dış Ticaret (DCTTR) olurken, en fazla satış yaptığı hisse ise Lydia Yeşil Enerji (LYDYE) oldu.

YATIRIMCILARIN İLGİ GÖSTERDİĞİ HİSSELER

2024 yılının başından bu yana yabancı yatırımcıların en fazla ilgisini çeken hisseler ise Margun Enerji (MAGEN), Esenboğa Elektrik (ESEN) ve Akfen Yenilenebilir Enerji (AKFYE) olarak öne çıkıyor. Aynı dönemde yabancıların en çok sattığı hisseler ise VBT Yazılım (VBTYZ), DO-CO (DOCO) ve Peker GMYO (PEKGY) oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.