Yagi Tayfunu Myanmar’da Büyük Yıkıma Yol Açtı: Kayıp ve Can Kaybı Rakamları Şoke Edici

Myanmar'ın orta bölgelerinde etkili olan Yagi Tayfunu'nun yol açtığı felakette yaşamını yitirenlerin sayısı 113’e yükseldi, 64 kişi ise kayboldu. Tayfunun etkisiyle 66 bin ev ve 375 okul yıkıldı, altyapılar sular altında kaldı.

Asya'da birçok ülkeyi etkileyen Yagi Tayfunu, Myanmar'ın orta bölgelerinde büyük bir yıkıma neden oldu. Tayfunun etkisi altında kalan Kayah, Kayin, Mandalay, Mon ve Shan eyaletlerinde ciddi hasarlar meydana geldi. Myanmar'da tayfun nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 113’e yükseldi ve 64 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Ülkenin cuntaya bağlı sözcüsü Tümgeneral Zaw Min Tun, tayfunun ardından yaşanan hasarı ve can kaybını resmi olarak açıkladı. Tayfunun yarattığı felakette 320 binden fazla kişinin geçici barınaklara yerleştirildiği, 66 bin ev, 375 okul ve 1 manastırın yıkıldığı belirtilirken, yol ve diğer altyapıların büyük zarar gördüğü ifade edildi.

ABD destekli Radio Free Asia, ölü sayısının 160 olarak güncellendiğini bildirirken, iktidardaki cuntaya yakın sosyal medya hesapları Mandalay bölgesinde 230 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Tayfunun etkileri, Myanmar'da geniş çaplı bir yardım ve kurtarma operasyonunu zorunlu kıldı.

Myanmar’daki bu felaketin etkileri uzun süre hissedilirken, uluslararası yardımların hızla bölgeye ulaşması bekleniyor. Krizin derinleşmesiyle birlikte, uluslararası toplumu ve insani yardım kuruluşlarını harekete geçmeye çağıran yetkililer, tüm kaynakların seferber edilmesini talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.