Yagi Tayfunu Vietnam’da 262 can aldı

Vietnam'da etkili olan Yagi Tayfunu, 262 kişinin hayatını kaybetmesine, 137 bin evin hasar görmesine ve 130 binden fazla kişinin tahliye edilmesine neden oldu. UNICEF, çocukların temiz su, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimi için acil 15 milyon dolar yardıma ihtiyaç olduğunu açıkladı.

VN Express haberine göre, Asya kıtasını bu yıl vuran en güçlü fırtına olarak nitelendirilen Yagi Tayfunu'nun etkileri Vietnam’da devam ediyor. Vietnam Afet Önleme ve Kontrol Dairesi, tayfunun yol açtığı heyelan ve seller nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 262'ye yükseldiğini açıkladı.

Ülke genelinde yaşanan afetlerde 820'den fazla kişi yaralanırken, 83 kişinin kaybolduğu belirtildi. Kuzeydeki Lao Cai eyaletine bağlı Nu köyü, meydana gelen sel sonrası tamamen sular altında kaldı. Kurtarma ekipleri, kayıp köy halkını arama çalışmalarını sürdürüyor.

Tayfunun etkisiyle yaklaşık 137 bin ev hasar görürken, 130 binden fazla kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Afetin vurduğu bölgelerde altyapı ciddi zarar gördü.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yagi Tayfunu nedeniyle birçok çocuğun evsiz kaldığını, temiz su ve sağlık hizmetlerine ulaşamadığını belirtti. UNICEF, elektrik ve su kesintileri nedeniyle yaklaşık 2 milyon çocuğun eğitim ve beslenme programlarından mahrum kaldığını vurgulayarak, acil ihtiyaçların karşılanması için 15 milyon dolara ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Yagi Tayfunu, daha önce Filipinler ve Çin’de de can kayıplarına ve büyük zarara yol açmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.